Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün gerçekleştirdiği grup toplantısında Erzincan AK Parti Belediye Başkan Adayı Cemalettin Başsoy'u açıkladı.

Öğlen başlayan AK Parti Grup toplantısında açılış konuşmasını yapan Başbakan Recep
Tayyip Erdoğan, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamaların ardından aday açıklaması bölümüne geçen Başbakan Erdoğan, sırasıyla Ardahan ve Iğdır illerinin Belediye Başkan Adaylarını açıkladı.

Üçüncü olarak Erzincan ilini söyleyen Başbakan Erdoğan, ilk önce Erzincan'ın kısa tanıtım filmini izledi. Erzincan'da her alanda birçok yatırımın yapıldığını belirten Başbakan Erdoğan ardından Erzincan'da bir değişikliğe gittiklerini belirterek "Evet işte Erzincan'ıda görüyorsunuz. AK Parti iktidarı Erzincan'da eğitimden sağlıka ve adaletten ulaşıma hava limanlarıyla hangi güzellikleri meydana getirmiş. Sporda, gençlik sporda neleri meydana getirmiş, kredi yurtlarda ne gibi yatırımlar yapmış tüm bunlar belediye yatırımı ile herşeyiyle görüyorsunuz ortada. Şu anda artık 10 yıl öncesinin bir Erzincan'ı yok. Çok farklı bir Erzincan var. Gerek milletvekillerimizin destekleri, gerek belediye başkanımız gerekse buradaki siyasi irade her türlü değişimi dönüşümü inşallah Erzincan'da gerçekleştirdi. Bundan sonra dahada iyi olacak." dedi.    

Mevcut Belediye Başkanı ile yola devam etmeyeceğini açıklayan Erdoğan, adaylarının Cemalettin Başsoy olduğunu açıkladı.

SEBAHATTİN KARAKELLE'NİN YÜZÜ GÜLMEDİ

Öte yandan adaylık açıklamasında bazı detaylar gözlerden kaçmadı. Seçim süreci başladığı günden beri açıkça Yüksel Çakır'ı destekleyen Sebahattin Karakelle'nin adaylığı kaybetmeleriyle birlikte yüzü hiç gülmedi. Kameralar karşısında gülmeyen yüzü ile açıkça adaydan memnun olmadığı belli oldu.

YÜKSEL ÇAKIR SON SANİYEYE KADAR BEKLEDİ

Yüksel Çakır'ın aday olmayacağının kesin olarak bilinmesine rağmen Çakır, son saniyeye kadar programda bekledi. Öyleki Başbakan Erdoğan ile Cemalettin Başsoy'un birlikte fotoğraf çekilme esnasında duruma aracı ile müdahale eden Çakır, sonradan kareye girerek son birkez kameralara göründü. Çakır'ın bu hareketi Başbakan Erdoğan'ın adaylık açıklamalarında bir ilk oldu.