Erzincan AK Parti Belediye Başkan adayı  Cemalettin Başsoy , Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.
Erzincan AK Parti İl  Başkanı Cemalettin Başsoy , "Bu gün Erzincanımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümünü kutluyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz. 96. yıl önce geldikleri gibi giden Rusların arkalarında bıraktıkları Ermeni çetelerinin yaptıkları katliamlar üzerinden neredeyse bir asır geçti. Bir asır değil, birkaç asırda geçse o günlerin acısını Erzincanlı  Hemşehrilerimiz asla unutmayacaklardır. Çünkü tarih milletlerin hafızasıdır. Hafızasını kaybetmiş, benliğini yitirmiş, mazisini unutmuş toplumlar, tarihin enkazları içerisinde kaybolmaya mahkumdurlar. Bunun için 13 Şubatlar bizim için önemlidir. Bugün, Erzincan'ımızın  gurur günüdür.Bugün; millet olarak birlik ve beraberliğin, dayanışmanın, aynı duyguları taşımanın ve yaşamanın, tasada ve sevinçte bir olmanın, "Önce Vatan" demenin, özgürlüğü aşk bilmenin, önce zafere, sonra da kıvanca dönüştüğü günü yaşıyoruz. Türk milletinin, varlığına ve yurduna yönelen bütün tehditlere canı pahasına karşı koyduğunu, önüne çıkarılan engelleri her şartta aşacağını, kazandığı zaferlerle tüm dünyaya göstermiştir.
  Üniversitesi ile, duble yolları, doğalgazı, Ergan Dağı Projesi ile marka şehri  Erzincan'ımıza doğru ilerliyoruz.
    Bu vesile ile Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu ve Kurtuluş Savaşımızın Baş Komutanı Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere Kazım Karabekir, Halit Paşa  ve silah arkadaşlarının, bedelini  bir kere daha kanınızla ödeyerek bu toprakları vatan kılan ölümsüz şehitlerimizin önünde saygıyla ve minnetle eğiliyorum. Ruhunuz şad olsun. Tüm hemşerilerimin Kurtuluş Bayramını kutluyorum" dedi.