Özel uçak ile Kars'tan Erzincan'a gelen Yıldırım, havalimanında AK Parti Erzincan İl Başkanı Orhan Bulut, AK Parti Erzincan Milletvekili Adayı Sebahattin Karakelle, AK Parti Erzincan Milletvekili Adayı Serkan Bayram, partililer ve coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.

Kendisini karşılamaya gelenlere havalimanından seslenen Yıldırım, konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları vererek, "Biz bu topraklarda bin yıldır beraberiz. Kardeşiz. Biz birlikte Türkiye'yiz. Kürt'üyle, Türk'üyle, Çerkez'iyle, Romanıyla 72 milletiyle hep biriz hep beraberiz kardeşlerim. Onun için Türkiye'nin kardeşliğini bozmaya çalışanlar, birliğini beraberliğini zayıflatmaya çalışanlar, bu topraklarda size ekmek yok" dedi.

Konuşmasına devam eden Binali Yıldırım, "Bize gösterdiğiniz bu sevgi, bize gösterdiğiniz bu güven devam ettikçe, and olsun ki ülkemiz için can Erzincan'ımız için var gücümüzle aşkla heyecanla, ilk günkü gibi çalışmaya devam edeceğiz. Memleketimiz zor günlerden geçiyor. Ülkemizin birliğine kardeşliğine, beraberliğine kast eden bazı mihraplar çevreler ne yazık ki boş durmuyor. Ama ne yaparlarsa yapsınlar bu milletin birliğini, dirliğini bozabilirler mi? Kardeşliğimize zarar verebilirler mi? Elbette veremezler. Çünkü biz buralarda etle tırnak gibiyiz. Biz bu topraklarda bin yıldır beraberiz. Kardeşiz. Biz birlikte Türkiye'yiz. Kürt'üyle, Türk'üyle, Çerkez'iyle, Romanıyla 72 milletiyle hep biriz hep beraberiz kardeşlerim. Onun için Türkiye'nin kardeşliğini bozmaya çalışanlar, birliğini beraberliğini zayıflatmaya çalışanlar, bu topraklarda size ekmek yok. Bu topraklarda size umut yok. Boşuna hayallerle uğraşmayın. Siz kendinizi Kürtlerin dertleriyle uğraşacak diye burada yaptığınız nedir. Kürtleri öldürüyorsunuz. Türkleri öldürüyorsunuz. Kimin için çalışıyorsunuz. Dış güçler, dış güçler. Kürt kardeşlerimde, Türk kardeşlerimde bu bayrağın altında bağımsız Türkiye için hayatını veren ecdadımızın bize bıraktığı bu toprakları gelecek kuşaklara, gelecek nesillere bir karışını bile zayi etmeden teslim etmek bizim görevimizdir. Bunu herkes bilmeli bütün dünya Türk'ün, Kürt'ün kardeşliğinin ne demek olduğunu da bilmiyorsa öğrenmelidir" dedi.

İsminin verildiği bulvarı açtı

Binali Yıldırım, konuşmasının ardından, Erzincan Belediyesince yaptırılan 5,5 milyon liraya mal olan, 2,5 kilometre uzunluğundaki Binali Yıldırım Bulvarı'nın açılışını yaptı, 4 milyon liraya alınan 21 araç ve 6 iş makinesini hizmete soktu.Yıldırım, daha sonra esnafı ziyaret ederek, sohbet etti.