Tercan, Çayırlı, Otlukbeli, Kemah, İliç, Kemaliye ve Refahiye'de coşkulu kalabalıklara hitap eden Yıldırım konuşmasının önemli satırbaşlarında şu ifadelerinde bulundu; " Bu evladınız AK Parti iktidarı boyunca en uzun süre Bakanlık görevini üstlenerek, bugün bütün Türkiye'nin hatta Dünya'nın bile örnek gösterdiği projelerde imzasını atmıştır. Marmaray ile bir asırlık projeyi hayata geçirip halkımızın hizmetine sunduk. 3. Köprü, 3. Havalimanı tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye'yi hızlı tren ile buluşturduk, yakın bir zamanda inşallah Erzincan hattıda tamamlandığında hemşerilerim bu hizmetten yararlanacak. Hava yolunu halkın yolu yaptık, yolları bölüm hayatları birleştirdik. Bunları yaparken sadece ve sadece halkımıza hizmeti esas bildik. Birileri sadece konuşur AK Parti ise yapar. Bugünlerde muhalefeti "O ne veriyorsa ben iki katını veriyorum" vaatleri sardı. Biri ben bin 500 veriyorum diyor, diğeri ben bin 800 veriyorum diyor, bir diğeride vitesten atıp ben 5 bin veriyorum diyor. Rahmetli Babaannemin güzel bir sözü vardı. Kaval elin yel Allah'ın üfür babam üfür. Bunlar kasanın dolu olduğunu görünce boşaltmak için dört yıl yetki istiyorlar ama bu millet bu muhalefete fırsat da vermez yetkide vermez.

Ben ve Milletvekili arkadaşım Sebahattin Karakelle artık görev süremizi doldurduk ama millete hizmette görev bitmez. Dr. Talha Erol Durmaz ve Av. Serkan Bayram inşallah seçilerek sizlere hizmet edecekler, bizde onların Ankara'da takipçisi olacağız.

Geçtiğimiz günlerde Başbakan'ımız ve Genel Başkanımız Sn. Ahmet Davutoğlu Erzincan'ımızda hemşerilerimizle buluştu, 15 Mayıs tarihinde ise davamızın lideri Milletin seçtiği ilk Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan hemşerilerimizle buluşup toplu açılışlar yapacaktır. Bu önemli günde bütün hemşerilerimizi toplu açılış törenimize davet ediyorum" ifadelerini kullandı.