AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle'nin abisi Bahattin Karakelle'nin cenaze törenine katılmak üzere Erzincan'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, cenaze töreni öncesi AK Parti il binasına geçerek partililer ile bir araya geldi. Burada bir açıklama yapan Yıldırım partililere ve milletvekili adaylarına seslenerek bazı bilgiler verip adaylara uyarılarda bulundu.

Öte yandan AK Parti'nin süpriz Milletvekili Adayı Av. Serkan Bayram'da parti binasında hazır bulundu.

GERÇEĞİMİZ ERZİNCAN'DIR

Yıldırım partide yaptığı konuşmada, Erzincan gerçeğini hiçbir zaman unutmadıklarını ifade ederek "Hayat bir yolculuk gibi bir yerden başlıyoruz, bir yere gidiyoruz. Yolun ortasında bir yerde yorulup bir ağacın gölgesinde dinlenme gibi bir şey dünya hayatı. Evveli de var, sonrası da var, Allah iki cihanda aziz eden kulları arasına bizleri de dahil etsin. Bütün meselemiz ister siyasette olalım, ister ticarette olalım, ister akademiye da olalım nerde olursak olalım tek ama tek bir gayemiz var. Hakkın ve halkın rızasını kazanmaktır. Bunun dışında bir emel için, bir amaç için eğer bu dünya hayatını yaşıyorsak o hayat boşa harcanmış bir ömür demektir. Bu şuurla yola çıktık. Bu şuurla da devam ediyoruz. Erzincan bizim için farklı bir şey ifade ediyor. Erzincan sadece bizim doğduğumuz, büyüdüğümüz, çocukluğumuzun hatıralarının olduğu bir şehir değil. Erzincan Cumhuriyet tarihi boyunca acıların sıkıntıların, yoksulluğun verdiği zorla gurbete birçok hemşerisini gönderen şehirlerimizin başında geliyor. Onun için Erzincan’da olsun, Erzincan dışında olsun dünyanın neresinde olursa olsun bu şehrin evlatları bu şehirde yetişen insanların hangi görevde hangi sorumlulukta olursa olsun, akıllarından çıkarmayacakları bir gerçek var bu da Erzincan gerçeğidir." dedi.

ERZİNCAN HER ZAMAN AKLIMIZDAYDI

Konuşmasına devam eden Yıldırım, "Her zaman zihinlerinde Erzincan için bir yer ayırmak mecburiyetindedir. Bu bir görevdir, bu toprakların bizlere yüklediği bir görevdir. Ben aktif siyaset girdiğimde 47 yaşındaydım. 13 sene geçti. 13 sene boyunca ülkemiz için, milletimiz için çalıştık çabaladık. Bir şeyler yapabilmek kalıcı eserler koyabilmek için gayret ettik. Türkiye’nin hayali olan bütün projeleri 150 yıllık rüyamız Marmaray’ı gerçeğe dönüştürmek, 3. Köprü, 2. Tüp geçiş, hızlı trenlerin hayata geçmesi, bölünmüş yolların, dünyanın en büyük havalimanının başlaması gibi birçok çalışma eserin hayat bulması inanın ki en başta sizin duanız ve desteğinizle gerçek oldu. Sizin içinizden çıkan bir kardeşiniz olarak da bu eserlere imza atmakta bize nasip oldu." dedi.

2-0 İÇİN ÇOK ÇALIŞMALIYIZ

Erzincan'da 2-0 yapmak için çok çalışmaları gerektiğini belirten Yıldırım "7 Haziran seçimlerinde inşallah en güzel şekilde Türkiye’de ve Erzincan’da tamamlayacağız. İl başkanımızın konuşmasında dediği 2-0 dileği inşallah gerçek olur. Ama bu durup dururken olmaz. Bunun için çalışacağız, daha çok çalışacağız." dedi.

PATRONUNUZ AK PARTİ İL TEŞKİLATIDIR

Konuşmasını AK parti adaylarına uyararak devam eden Yıldırım, arkalarına bakmadan çok çalışmaları gerektiğini ifade ederek"Seçim öncesi aday belirleme sürecinde birbirinden değerli çok arkadaşımız aday olmak için yarıştı. Bir takım süreçler yaşandıktan sonra adaylıkları gerçekleşen iki tane kardeşimiz oldu. Önümüzdeki seçimlerde Erzincan için, Erzincan’ı en iyi şekilde Ankara’da temsil etmek için yarışacaklar ve sizlerin desteğini isteyecekler. Onlara benim söyleyeceğim şey şu; bizde bu süreçlerden geçtik. Bu tecrübeyi yaşadık. Sizin bu süreçte yapacağınız en iyi hizmet bütün hemşerilerimize istisnasız ulaşmak için gece gündüz çalışmanızdır. Öyle çalışacaksınız ki çalmadık kapı, sıkmadığınız el kalmayacak. Siyasetin sermayesi insandır. İnsanlara tepeden bakan, insanları küçümseyenlerin siyasette başarılı olma şansı yoktur. Hangi şekilde aday olursanız olun sizin buradaki patronunuz Erzincan AK Parti İl teşkilatıdır, Erzincan İl Başkanıdır. Bundan sonra ki seçim çalışmalarınızda da onun riyasetinde ve ekibinin riyasetinde bu süreci en iyi şekilde değerlendireceksiniz. Aday seçiminde ki isimler ile ilgili çok şey söyleyen olabilir. Bunlara hiç itibar etmeyin. Bundan sonra arkamıza bakmadan 7 Haziran da başarıya 2-0’a kilitlenerek yolumuza devam edeceğiz." sözleriyle konuşmasına son verdi.

Yıldırım ziyaretin ardından cenaze törenine katılıp daha sonra Refahiye ilçesine gitti.