1 Kasım seçimleri sonrası memleketi Erzincan da hemşehrileri ile bir araya gelen İzmir Milletvekili Binali Yıldırım AK Parti’nin Erzincan dan iki milletvekili çıkarmasında emeği geçenlere ve gösterilen teveccüh ile güvenden dolayı vatandaşlara teşekkür etti.

AK Parti İl Başkanlığı tarafından Kavakyolu beldesinde düzenlenen yemekli toplantıya AK parti Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Başkanı Orhan Bulut, Merkez İlçe Başkanı Tuna Güneş ve çok sayıda partililer ile vatandaşlar katıldı.

Binalı Yıldırım yapılan toplantıda 1 Kasım seçimlerinin ardından bir değerlendirmede bulunarak elde edilen başarının mimarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade etti. Kürtlerin ve Türklerin ortak sorununun PKK terör örgütü olduğunu belirten Binali Yıldırım yaşanan seçimin ardından Başkanlık sisteminin konuşulması gerektiğini sözlerine ekledi.


İÇERDEKİLER ve DIŞARIDAKİLER MOSMOR OLDU

Binali Yıldırım toplantıda yaptığı konuşmasında “Seçimler oldu içeridekiler de, dışarıdakiler de mosmor oldu. Çünkü AK Parti öyle bir parti ki değerli hemşehrilerim. AK partinin geçmişi mazide, geleceği atide. AK Parti 13 yıllık siyasi geçmişiyle Türkiye’de bir mührünü vuran bir partidir. İşte AK Parti için bu güzellemeleri yapan aynı çevreler bu sefer başladılar acaba bunu nasıl kıvırırız, nasıl tornistan yaparız, Avrupa’nın, Amerika’nın en bilinen siyasetçileri siyasi uzmanları Erdoğan bir siyasi sihirbazdır dedi. Erdoğan siyasi sihirbaz değil, Erdoğan siyasetin ustasıdır, ustası. Ustasıdır. Siyasette ne kadar geniş bir vizyonu olduğunu, ne kadar geniş bir öngörüsü olduğunu 4 ayda ortaya koymuş ve ülkeyi kaostan, istikrarsızlıktan ve moral bozukluğundan tekrar istikrara, güvene, kardeşliğe, birliğe beraberliğe giden yolda 1 Kasım da milletimizin duası ile desteği ile getirmeyi başarmıştır” dedi.

TERÖRÜ GÜNDEMİNİN EN ALT NOKTASINA GETİRECEĞİZ

Terörü Türkiye gündeminin en alt noktasına getireceklerini söyleyen Binali Yıldırım; “Türkiye büyük bir tehlikenin eşiğinden döndü. 1 Kasım seçimleri Türkiye üzerinde hesap yapanlar, oyun oynayanların oyunlarını da, hesaplarını da başlarına geçirdi. 1 Kasım’ı böyle okumamız lazım. Türkiye’de Türk kardeşlerimizin de, Kürt kardeşlerimizin de sorunları aynıdır. Türkiye’de tek sorun vardır. Bu sorun Kürtlerin de sorunudur, Türklerin de sorunudur. Bu sorun PKK’dır. PKK Kürtlerinde sorunudur. Türkiye’nin de sorunudur. 1 Kasım işte bu sorunun Türkiye’nin gündeminden kaldırım mesajıdır. Millet artık ben terörü Türkiye’nin en önemli sorunu görmek istemiyorum demek istemesidir. Verilen mesaj budur. Verilen desteğin anlamı da budur. Bende burada AK partinin bir milletvekili olarak MKYK üyesi olarak diyorum ki hiç merak etmeyin biz mesajı aldık. Türkiye’nin gündeminin en alt sıralarına terör belasını getireceğiz. Artık Türkiye’de bu sorunun konuşulmayacağı bir şartı mutlaka sağlayacağız. Onun için kararlılık en üst düzeydedir. Bunun için milletin duası desteği tam anlamıyla arkamızdadır. Bizim için en büyük güvence milletin desteğidir. Bu destekle biz bu işi de evel Allah halledeceğiz. Bunu halledince zaten gerisi gelecek” dedi.

BAŞARININ MİMARI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DIR

1 Kasım seçimlerinde başarının mimarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyleyen Binali Yıldırım; “Millet güzel bir nefes aldı. 2 Kasım sabahı rahatladı. Herkesin kafasında birçok suru vardı hepsi bitti. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bu başarının gerçek mimarıdır. Onun vizyonu ile çıktığımız bu yolda Başbakanımız Genel Başkanımız başta olmak üzere bütün teşkilatlarımız, bütün adaylarımız, bütün belediye başkanlarımız el ele vererek kadınlarımız gençlerimiz aynı heyecanla, aynı sevinçle bir olarak, beraber olarak Türkiye’de ve Erzincan’da destan yazdık” dedi.

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İÇİN BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞILMALIDIR

Başkanlık siteminin Türkiye’nin geleceği için tartışılması gerektiğini belirten Binali Yıldırım; “Başkanlık sistemi. Başkanlık sistemi deyince 7 Haziran öncesi kara bir propaganda yapıldı. Efendim Başkanlık Sistemi diktatörlüktür. Recep Tayyip Erdoğan kendisi için başkanlık istiyor. Kardeşim 10 Ağustos 2014 Cumhuriyet tarihinde hiçbir faniye nasip olmayacak kadar 14 tane parti karşısında blok oluşturmasına rağmen yüzde 52 millet desteği ile Cumhurun Başkanı olmuş daha neyi olacak. Recep Tayyip Erdoğan zaten Cumhurbaşkanı olmuş ama Türkiye’nin ihtiyacı eğer istikrarsa, Türkiye’nin ihtiyacı güçlü siyasi iktidarsa bunun yolu başkanlıktır. Başkanlık deyince efendim eyaletler olacak, ülke bölünecek, bir sürü iftiralar bir sürü yalan yanlış tezviratlar.

Dört buçuk ayda yaprak kımıldamadı bu ülkede. Her şey durdu. Niye? Tek başına iktidar olmadığı için. İleride bunun garantisi var mı? Aynı şeyler yaşanmayacağının? Ama başkanlık sisteminde asla ve asla böyle bir durum yok. Başkanı seçiyorsunuz 4 yıl sonra tekrar seçiyorsunuz. Beğenirseniz tekrar beğenmezseniz değiştiriyorsunuz. Meclis daha da güçleniyor. Meclisin yetkileri de daha artıyor. Onun için bu sistem Türkiye’nin geleceği için tartışılmalıdır. Konuşulmalıdır. Gerçek yönleriyle konuşulmalıdır. Görülecektir ki işin hiç de öyle anlatılan gibi bir şey olmadığı, Türkiye’nin daha hızlı karar vermesi, daha istikrarlı, daha güçlü yönetimlere sahip olması için böyle bir sistem değişikliğine ihtiyaç var.

Sorular, ön yargılar ne varsa hepsi konuşulacak, görüşülecek sonunda Türkiye için en güzel çözüm neyse halledilecek ve Türkiye artık yamalı bohçaya dönüşmüş bu darbe Anayasasından da kurtulacak. Bu Anayasa Türkiye’nin artık gelişmesini yavaşlatıyor. Anayasa dediğiniz nedir? Anayasa vatandaşla ülkeyi yönetenler arasında bir sözleşmedir. Bu sözleşme eskidir. Bu sözleşme yapılırken millete sorulmadı. Darbe şartlarında yapıldı ve süngülerin gölgesinde de onaylandı. Artık bununla devam etmenin gereği yok. Benim anladığım anlamda Anayasa 78 milyonun tek bir vatandaşımızı bile dışarıda bırakmayan herkesin aradığını bulacağı ortak bir sözleşmedir. Bunu başardığımızda. Bu anarşi, bu fikir ayrılıkları, etnik gruplaşmalar, bunların hepsi sona erecek hepimiz aynı yöne bakacağız” dedi