Erzincan'da Ak Parti il  Başkanlığını ziyaret eden Erzincan eski Milletvekili, eski ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım'a aday adaylarından sitem dolu açıklamalar geldi. Erzincan'da çalışıp çabalayan aday adaylarının hiç birinin en azından 2. sıra adaylığı için gösterilmemesi sebebiyle stemlerini ileten aday adayları, "bizim kusurumuz neydi?" sorusunu Yıldırım'a yöneltti. Parti il Başkanlığında yapılan görüşmede bizim kusurumuz neydi sorularına muhatap olan Bakan Yıldırım cevaben konuya herhangi bir müdahalesinin olmadığını söylediği, olanlara kendisinin de anlam veremediğini anlattığı söyleniyor.

Adayların son dakikaya kadar üst kurulun önünde olduğunu söylediği öne sürülen Yıldırım'ın 2. aday konusunda neyin dikkate alındığını bilmediğini ifade ettiği öğrenildi.

Aynı konuyla ilgili olarak kendisinin de bir önceki seçimlerde yer değişikliği yaşadığını belirten Binali Yıldırım'ın 2 numaradaki adayın neden Erzincan'a yönlendirildiğini bilmediğini belirttiği öğrenildi.

Bu konuşmalar sırasında İstanbul'dan 2. Bölge aday adayı iken Erzincan 2. Sıra milletvekili adayı gösterilen Avukat Serkan Bayram'ın da aynı ortamda bulunduğu, Bayram'ın konuşulanlardan rahatsız olmaması için kendisinin tenzih edildiği de öğrenilen bilgiler arasında.