AK Parti Erzincan İl Başkanı Orhan Bulut, Başbakan Binali Yıldırım’ın, Erzincan Programı hakkında basın açıklaması yaptı. AK Parti İl Binasında bir basın açıklaması yapan AK Parti Erzincan il Başkanı Orhan Bulut, Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik’in de Erzincan’a geleceğini söyleyerek, Et ve Süt Kurumu tarafından Erzincan’a yapılan Beyaz Et Kombinasının açılışının yanı sıra Türkiye genelinde 33 ilçenin depolu sistem ile doğalgaz verilmesinin de açılışının Erzincan’ın Üzümlü İlçesinde gerçekleştirileceğini söyledi.  
Ak Parti İl Başkanı Orhan Bulut, açıklamasında; “Başbakanımız Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik Sayın Başbakanımızla beraber saat 10:00’da havaalanına gelecekler. Erzincan'da hava alanından Et ve Süt kurumunun Erzincan'da yapılmış olan tesisini açacağız. Allah nasip ederse. Oradaki program 10:30 da başlayacak. Buradaki açılışı bitimiyle Sayın Başbakanımız ve bakanlarla beraber Bayburt'a hareket devam edecek ve Bayburt’tan sonra tekrar Erzincan'a dönüş saat 16:00'da Üzümlü'de Türkiye'deki 33 ilçenin depolu sistem ile doğalgaz verilmesini Sayın Başbakanımız buradan açacak. Böyle bir programımız nasip olursa Pazar günü uygulayacağız. Bu basın toplantısı ve sizler aracılığıyla değerli Erzincanlı hemşerilerimizin talebimiz şu Sayın Başbakanımız Erzincan'a geliyor ve 4 bakanıyla beraber geliyor. Önemli de bir yatırımın açılışı ve bir doğal gaz Türkiye genelindeki açılışı burada yapılacak. Bizim Erzincanlı hemşerilerimize düşen Sayın Başbakanımızın Erzincan'a gelişinde coşkulu bir karşılama ve bu açılışların olduğu yerlerde sevgi ve güç gösterisi yapmaktır. Bunun için Erzincan'ın hemşerilerimizin talebimiz Başbakanımızı burada karşılayıp onun arkasındaki duruşumuzu ve Erzincan'a yapılacak bundan sonraki yatırımları da teşvik anlamında birlik ve beraberlik içerisinde karşılanmalıdır. Burada partili partisiz hiçbir ayrım yoktur. Erzincan biliyorsunuz son zamanda 23 ilde altıncı bölge teşvikleri içerisine de girdi. Sayın Başbakanımızın sayesinde. Orada da ben en iyi yatırım alacak illerden biri olarak görüyorum konjonktür gereği. Onun için bunların daha iyi olur Erzincan'ın işsizliğin önlenmesi ve gerçekten Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ın döneminde gerektiği yeterli yatırımı alması çok önemli. Bunu Sayın Başbakanımız şevk ile yapmaya gayret ediyor. Ama bizde Erzincanlı hemşirelerimiz olarak partili partisiz hep beraber Erzincan'a gelişinde coşku gösterisi yapıp onu desteğimizi göstermemiz lazım. Marifet iltifata tabidir. Değerli Erzincanlı hemşerilerinden özellikle istirham ediyoruz. Pazar günü biraz erken kalkacağız. Sonuç itibariyle bir başbakan Erzincan'a geliyor. Sonra iki programa katılacağız. Zaten herkesin müsait olduğu bir dönem. Ben burada iyi bir katılım bekliyorum. Bununla ilgili çalışmaları sosyal medyada gerekse işte basın açıklamalarıyla duyurmaya anonslarla gayret ediyoruz. İnşallah gerekli katılımı da değerli Erzincanlı hemşerileriniz sağlayacak. Başbakanımızı bize yakışır şekilde ağırlayacağız. Düşünüyor size vasıtasıyla değerli hemşerilerim davet ediyorum” dedi.
Teşvik paketinden yararlanmak için gerekli çalışmaları yaptıklarını ve bakanlıklarla görüşmeler içinde olduklarını söyleyen AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut, “Aşağı yukarı Bununla ilgili Kalkınma Bakanlığı'nda gittik Sayın Lütfi Elvan'ın başkanlığında il başkanlarını ayrıldılar. 23 il Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Valiler bir çalıştay yaptı. Bunla ilgili Erzincan'a neler yapılabilir. Hatta oradaki gündeme gelen ben şunu söyledim dedim ki özellikle ‘Sayın Başbakanın Erzincan'da yaşayacak proje istiyoruz. Yani birçok projeyi yapıyorsunuz ama burada yaşama imkanı yoksa böyle bir pazara uzaklığı varsa veya madeni burada değilse yaşamıyor. Hatta elimizdeki birçok fabrikada kapanma noktaları var. Taş yünü, Prokom olduğu gibi bunların problemlerini de gümdeme getirdik. Bunların da bu teşviklerden yararlanmalarını istedik. Hatta Şeker Fabrikaları şu anda özelleştirme kapsamında bunların Bakanlığı'na devredilmesi ve şeker fabrikasının bu sene Erzincan'a katma değeri 80 trilyon. Bunun kapasitesinin artması ve bu özelleşmeden çıkması bunların hepsi konuşuluyor. Yani biz Erzincan Milletvekilleri Sayın Sabahattin Karakelle, Serkan Bayram, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Başkanı olarak bütün sivil toplum örgütleriyle daha neler yapabilirizi emin olun ki çalışıyoruz. Yani şu projeniz mi var önerdiğiniz. Biz projeleri herkesi açıyoruz. Buyurun gelin Erzincan'da sizinde bir projeniz varsa buyurun gelin buna katma değer üretin. Bunu bir yere koyun ve bunun sonucunda ben özellikle bu 23 ie arasında altıncı bölge teşviklerinden yararlanma konusunda bayağı bir talep var. Erzincan'da bu teşviklerden hakikaten karşılığını alacak gibi gözüküyor. Ciddi firmalarda geliyor. Yani Erzincan'ın belki 5 yıl içerisinde işsizlikle ilgili bir problem kalmayabilir. Ama buna bizim gayret etmemiz lazım. Yani Başbakan gelmiştir diyelim ki Et ve süt kurumunun açtığı işletme Doğu Anadolu'nun değil Türkiye'nin en büyük işletmesi. Bu tesisin kazanımı da Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım aittir. Onun teşvikleriyle, onun gayretleriyle buraya açılmıştır. Bunun devamı gelmesi için de sizlerin de Erzincanlı olarak üzerimize düşeni yapmamız lazım. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın başta olduğu sürece Erzincan bu süre içerisinde çok iyi yatırım alacağını düşünüyorum. Bununla ilgili gerek bizim projelerimiz, gerekse Kalkınma Bakanlığının bize önerdiği mesela son zamandaki Türkiye'deki özellikle teknolojik gelişmelerin de Doğu Anadolu ve Güneydoğu ya kaydırılması bunların da bu iller arasında paylaştırılması da konuşuluyor” dedi.