AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut , İstanbul'da meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirterek, ''İnsanlıktan nasibini olmayan canilerce yapılan menfur saldırıda şehit olan polislerimiz ve vatandaşlarımıza yüce Rabb'imden rahmet niyaz ediyor, kederli ailelerine, sevenlerine, emniyet teşkilatımıza, milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Terör örgütleri ve ülkemiz üzerinde emelleri olanlar amaçlarına ulaşamayacaktır. Terörün her şekli insanlık suçudur'' dedi
AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut İstanbul'daki bombalı terör saldırısını yaptığı açıklama ile lanetledi.
            AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut, saldırı sonrasında yaptığı açıklamada, ''İstanbul'da gerçekleşen, çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açan saldırıları ve terörün her şeklini insanlık suçu olarak değerlendiriyor ve şiddetle kınıyoruz.
            Türkiye dün yeni anayasanın Meclise sunulmasının heyecanını yaşarken, bu tür saldırıya maruz kaldı. Çok kapsamlı  bir saldırı. Ancak Türkiye bunun da üstesinden gelecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Terörle kimse bir yere varamayacak. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, bu saldırıların arkasında kimin olduğu önemli değildir. Hedef Türkiye'dir, ülkemizin birlik ve beraberliğidir. Arkalarındaki güçler de aynıdır. Allah bu ihanetçileri 'kahhar' ismiyle kahretsin, birlik ve beraberliğimizi daim etsin.
            Bu tür saldırılar, birlik ve beraberliğimizi bozamayacak, bizi daha da güçlendirecektir. Terör örgütleri ve ülkemiz üzerinde emelleri olanlar amaçlarına ulaşamayacaktır. Ülkemizin güçlenmesinden ve ilerlemesinden rahatsız olanların hain saldırılarla bunu engellemek istediğini halkımız da görüyor ve buna fırsat vermiyor. Terör örgütleri hain saldırılarını artırarak ülkemizi hedef seçti. Ülkemiz, İslam ülkelerini birlik ve beraberlik çatısı altına birleştirecek tek ülke olması nedeniyle siyonist devletlerin hedefi halindedir. Bu devletler, taşeron olarak kullandıkları terör örgütleriyle ülkemize saldırıyor. Ama bizler millet ve devlet olarak bu saldırılar karşısında daha çok kenetlenmek zorundayız. Ülkemiz birlik ve beraberlik içinde yarınlara daha emin adımlarla yürüyecek, bunu bozmaya kimsenin gücü yetmeyecekİçinde bulunduğumuz dönemde teröre karşı birlik, beraberlik ve sağduyu içinde ortak hareket etmek her zamankinden daha da büyük önem taşımaktadır. Ülkemizdeki huzur ve istikrar ortamını hedef alan bu tür terör saldırılarının bir daha yaşanmamasını diliyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum'' ifadelerine yer verdi.