Hukukçu Burcu Tatoğlu, 2015 yılının Haziran ayında yapılacak olan genel seçimler öncesi resmen AK Parti’den Milletvekili Adayı olmak için aday adaylığını açıklayarak başvuru yaptı. Yaklaşık yüz araçlık konvoy ile AK Parti il binasına gelen Tatoğlu, yüzlerce vatandaşın “Milletvekili Burcu Tatoğlu” ve “İşte Erzincan, İşte Milletvekili” sloganları ile karşılandı. Vatandaşın yoğun ilgi ve sevgi seline karşılık Burcu Tatoğlu, herkesi tek tek selamladı. Adeta insan selinin yaşandığı program AK Parti İl Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleşti. Programa AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut, Merkez İlçe Başkanı Tuna Güneş, Seçim İşleri Başkanı Yusuf Eser, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yoğun katılım nedeniyle birçok vatandaşta bina içine giremeyerek dışarıda kaldı.

Programda ilk konuşmayı AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut yaparak, Burcu Tatoğlu’nun aday adaylığının hayırlı olmasını diledi.

Ardından konuşan AK Parti Erzincan Milletvekili Aday Adayı Burcu Tatoğlu, Erzincan’ın ilk bayan temsilcisi olmak ve siyasetin erdemli bir hizmet olduğunu ak güvenceyle ak sayfalara yazmak için milletvekilliği aday adaylığını açıkladığını belirterek “Saygıdeğer misafirlerimiz, küçük bir kız çocuğuyken üzüm bağlarının arasında koşarken kendimi okulun koridorlarında koşuyormuş gibi hissederdim. Sonra gökyüzünü kocaman bir oda olarak hayal edip, bulutlardan dolap, masa, kitaplar düşler kendimi projeler üreten kararlar veren bir yönetici olarak düşünürdüm. Zihnimdeki bu hayal tablosunu gerçekleştirebilmek için çok zorlu süreçlerden geçtim. Bu süreçte beni bağırlarına her daim basarak destek veren Can Erzincan’ımın siz değerli büyüklerine, bu yolda beraber yürüdüğümüz dostlarıma ve geleceğin inşası çocuklarımıza karşı vefa borcum olduğunu hiçbir zaman unutmadım. Ahde vefanın yüreklerde her zaman en nadide yerde muhafaza edilmesi gerektiğine inanırım. Bu sebeple; Bir sesim ben. Bayanların yüreklerinde büyüttükleri, söyleyemedikleri sözcüklerin, büyülü hislerin, anaların merhametlerinin, kız kardeşlerimin sandıkta kalmış isteklerinin sesiyim. Babaların korkularının, gençlerinin umutlarının sesiyim.

Artık zaman güneşin doğmasını beklemek demek değil, doğmaya bir neden olabilmek zamanıdır dedik ve karanlığın her türlü kisvesini sıyırarak halis niyeti yaradana duyduğumuz inançla harmanlayıp, nice filizleri yeşertmek için bu yola gönül koyduk. İstemek yetmez, çalışmak gerekir diyerek 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan seçimlerde biz de tarihe bir ilki yazdırarak, Erzincan’ın ilk bayan temsilcisi olmak ve siyasetin erdemli bir hizmet olduğunu ak güvenceyle ak sayfalara yazmak için milletvekilliği aday adaylığımı açıklıyorum.

Peki beni bu yola çıkmaya sevk eden nedenler nelerdi. Bunları çok iyi tespit etmeliydim. Çünkü nedeni çok olan insanın yapacak çok işi olur.

Ben bu yola,

•Birlik ve berberlik içinde, geleneksel değerlerimize bağlı bir değişim için
•Erken yaşta evlendirilen kız çocuklarının ellerinde tuttukları kalem olmak için,
•Her bayan kardeşimin kendi ayakları üzerinde durabilecekleri bir meslek ve el sanatı öğrenmeleri için,
•Bayanların kendi tercihleri olan, kendi geleceklerini inşa edebilen birer birey olduklarını haykıracak güce sahip olmaları için,
•Kadınların Her yaşanan olayın nesnesi değil, bütün başarıların öznesi olmaları için,
•Sadece evde oturan, çocuk büyüten bir anne, bir eş statüsünün yanında kaliteli ve kariyerli iş sahalarında olmaları için
•Kadını cinsel bir obje olarak gören zihniyeti yıkmak için
•Yeterince bilmediğimiz ve kullanmadığımız sosyal ve siyasal haklarımızı kullanabilmek ve karar alam ve politika üretme sürecinde daha etkin olmak için,
•Özge Can kardeşimin acısının bir daha yaşanmaması için,
•Engelli kardeşlerimin fiziki ve sosyal engellerin olmadığı bir toplumda yaşayabilmeleri için,
•Yaşlılar ve gençler arasında şefkat köprüleri kurup yaşlılarımızı baş tacımızı etmek için,
•Herkesin aş ve iş kaygısı olmadan güne uyanmaları için,
•Ve daha birçok nedenle dertlenmek ve çözüm olmak için çıktım.

Sizin de burada olma nedenlerini bu biliyorum. Bu yüzden, bu yolda birlikte yürüyerek başarıya ulaşacağımıza ve bir ilki tarih sayfalarına büyük harflerle yazdıracağımıza inancım sonsuz .Gücümü sizden alarak sesimi çok daha gür çıkacak..Sözlerimi Ertuğrul Gazi’nin 600 yıllık Osmanlı İmpartorluğu’nun temellerini atarken ettiği duayla bitirmek istiyorum. “Ey gökleri ve yerleri yaratan Allah’ım! Sana yöneldim.Niyetim yeni bir yola revan olmak.Sen yolun da,menzilin de sahibisin.Sen bu yolun sonunu hayırlara çıkar.İsteğim,taht sahibi,taç sahibi, mal mülk sahibi olmak değildir.Yüreğimden geçen,senin adınla çıktığım bu yolda,senin adını yüceltmektir.Kılıcımı savurmaktan maksadım,pusatımı adaletin terazisine hadim kılmaktır. Bundan gayrıya gönlüm kayar, aklım giderse beni eğri kılıçlarla doğru yola çevir.Ya Rabbi!Adını yüceltmek için çıktığım bu yolda gönlümü dünyaya kaydırma.Aklımı şeytana uydurma,başımı yere eğdirme Allah’ım.”diyorum.Bu güzel dua ile başlangıç yapmak istiyorum.

Bu zorlu mücadeleye sizlerin huzurunda ilk adımım atıyorum. Benimle birlikte yola çıkan diğer milletvekili aday adayı arkadaşlarımı da kolaylıklar diliyorum. Rabbim hepimizin yolunun ak etsin açık etsin. Hepinize, bu gün beni burada yalnız bırakmadığınız için, güvendiğiniz için destek olduğunuzun için, yüreğinizdeki samimiyet ve sıcaklıkla günümü kararımı aydınlattığınız için sonsuz teşekkürlerimi sunar; saygı,sevgi ve muhabbetlerimle hepinizi selamlarım.” dedi.

Konuşması sık sık tezahüratlarla bölünen Tatoğlu, konuşmasının ardından aday adaylığı için gerekli evraklarla müracaatını AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut’a yaptı. Programın ardından Tatoğlu, vatandaşların tebriklerini kabul etti.

BURCU TATOĞLU KİMDİR?

1985 yılında Erzincan’ ın Üzümlü ilçesi’ nde dünyaya geldi. 2007 yılında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ nden mezun oldu. Avukatlık stajını başarıyla tamamladı. 2008 yılında Sosyal Güvenlik Denetmeni olarak çalışmaya başladı. Erzincan Üniversitesi’ nde Tezli Yüksek Lisan öğrencisidir. Ayrıca, Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’ nde de öğrenimi devam etmektedir. Çeşitli derneklerde kurucu üye ve gönüllü üye olarak çalışmalar yapmaktadır.