Arslan açıklamasında "Bilindiği üzere dün Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Dağlıca’da güvenlik güçlerimize yönelik menfur bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Hain saldırı sonucu onlarca askerimizin şehit ve yaralı olduğu gelen bilgiler arasındadır. Hepimizin yüreğine ateş düştü. Öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi olarak askerimize dönük yapılan bu kanlı terör saldırısını şiddetle lanetliyor, acılı ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum.

Gün geçmiyor ki bir evin ocağına ateş düşmesin. Gün geçmiyor ki anneler-babalar evlatsız, evlatlar öksüz ve yetim kalmasın. Polisimize ve askerimize ve esasında milletimizin bekasına dönük son dönemlerde artan terör saldırılarının milletimizin birlik ve bütünlüğüne asla zarar veremeyeceği bir gerçektir. Cumhuriyet Halk Partisi dün olduğu gibi bundan sonra da terörün ve onu destekleyenlerin karşısında olmaya devam edecektir. Nerden gelirse gelsin her türlü şiddeti lanetliyoruz. Bu acıyı bizlere yaşatanlara, kandan ve gözyaşından besleyenlere lanet ediyoruz.

Ülkemizi kuşatan bu şiddet ortamına karşı barışı savunmak bugün dünden daha önemlidir.  Bu ortamı körüklemek isteyen, toplumu ve ülkemizi kaosa doğru sürüklemeye çalışan hain güçlere inat daha fazla kenetlenecek, milletçe birliğimizi pekiştireceğiz. Kimsenin kuşkusu olmasın ki dün Dağlıca’da ve ülkenin başka bölgelerinde şehit düşen askerlerimizin hesabı sorulacaktır. Onca şehidimize rağmen hala televizyonlara çıkarak 400 vekil hesabı yapanlar da milletimizin hesap tahtasında olmaya devam edecektir. Hiç kimse bu ülkenin masum evlatlarının tabutları ve dökülen kanı üzerinden kirli siyasi çıkar hesapları yapamaz ve yaptırmayız!

          Dağlıca şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ulusumuza ve milletimize baş sağlığı diliyorum"dedi.