CHP Erzincan Milletvekili Erdoğan Özyalçın, “ölüm kavşağı” olarak adlandırılan Terzi Baba Mezarlığı yolu üzerindeki Çevre Yolu Kavşağı’nı Meclis’e taşıdı. Özyalçın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin’in yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesinde bir daha kazaların yaşanmaması, yurttaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için yapılan çalışmaların açıklanmasını istedi.

CHP Erzincan Milletvekili Erdoğan Özyalçın, sürücülerin kabusu haline gelen ve “ölüm kavşağı” olarak adlandırılan Terzi Baba Mezarlığı yolu üzerindeki Çevre Yolu Kavşağı’nı Meclis gündemine taşıdı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Özyalçın, yaşanan kazaların pek çok can kaybına neden olduğunu vurguladı.

Özyalçın, yapılan yeni çevre yolu üzerinde bulunan ve Erzincan’ın turistik alanları Çağlayan Girlevik Şelalesi ve Ergan Dağı Kayak Tesisleri’ne geçişi de sağlayan kavşakta ölümlü kazaların devam ettiğine dikkat çekti. Son olarak Yalınca Köyü’nde düzenlenen kına gecesinin bitiminde köyden ayrılarak şehir merkezine gelen ve içerisinde damadın da yer aldığı bir otomobil ile Van’a gitmekte olan yolcu otobüsünün çarpıştığını hatırlatan Özyalçın, bu kazada 3 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Özyalçın, yine yaşanan bir diğer kazada bir yurttaşın yaralandığını belirtti.

“ÖLÜM KAVŞAĞI”
Kavşakta daha önce de çok sayıda yaralanmalı ve maddi hasarlı kazaların yaşandığını, ancak buna rağmen hiçbir önlem alınmadığını belirten Özyalçın, “Can pazarının yaşandığı ve artık ‘ölüm kavşağı” olarak adlandırılan bu kavşakta ölümler adeta bağıra bağıra geliyor. İnsan hayatı bu kadar ucuz değil. Son olarak üç canımızı burada yitirdik. Daha önce de nice canlarımızı yitirdik. Keza yaralanmalı bir kaza daha yaşandı. Yetkilileri hiç zaman yitirmeden, bir an önce önlem almaya ve çözüm bulmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
Tüm uyarılara rağmen yetkililerin sorumluluktan kaçındığı yönünde iddialar olduğunu belirten Özyalçın, önergesinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin’in yanıtlaması istemiyle şu sorulara yer verdi:
“-Sözü edilen kavşakta son bir yılda kaç trafik kazası meydana gelmiştir?
-Bu kazalarda kaç vatandaşımız hayatını kaybetmiş, kaçı yaralanmıştır?
-Kazalarda ne kadar maddi hasar söz konusudur?
-Tüm uyarı, şikayet ve taleplere rağmen bu kavşaktaki kazaların nedenleri ile ilgili olarak Bakanlığınız tarafından bir inceleme yapılmış mıdır?
-Kazalara konu kavşak ile ilgili ihmali bulunanlar hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmış ise sonucu ne olmuştur?
-Sözü edilen bölgede bir daha kazaların yaşanmaması, can ve mal güvenliğinin sağlanması için tarafınızdan ne tür çalışmalar yapılacaktır?
-Yıllara göre ayrı ayrı gösterilmek üzere son 5 yılda özelde Erzincan gösterilmek üzere yaşanan trafik kazalarının nedenlerinin istatistiksel oranı nedir?”