CHP Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık yaptığı yazılı basın açıklamasında zehir zemberek açıklamalarda bulundu.Işık açıklamasında "ERZİNCAN'A VERİLİP TUTULMAYIN SÖZLERİN ALTINDA  BİRİLERİNE RANT YARATMA AMACIMI VAR.

            Erzincan'a 12 yılda 5 katrilyon yatırım yapılmış. Bu para sanki yalnız Erzincan'a yapılmış gibi söylenir ve övünç kaynağı olarak sürekli gündeme gelir. Evet Erzincan sınırları içinde harcanmış. Ama nereye, yollara. Hangi yollara, tekrar tekrar sökülüp yapılan yollara. Nereye harcanmış. 3 yıldır birtürlü bitmeyen Mutu tüneline. 300 Milyar(eski para ile) liraya projesi çizilen cazibeli su getirme işine.


            Erzincan'a yatırım denince akla hep inşaatlar geliyor. Örneğin TOKİ Erzincan'ı kalkındıran yatırım gibi düşünülüyor. Yeni bir adliye sarayı yapılması, yeni cezaevi Erzincan'ı kalkındıran yatırım gibi sunuluyor. Yada yardımsever vatandaşlarımızın yaptıkları okullar söyleniyor. Hayırsever vatandaşımız Celal Toraman ve TOBB'un yaptırdığı okullarında Erzincan'a yatırım yaptık gibi gösteriyorlar. Bunlar Erzincan'ımız için güzel. Yapanlara teşekkür ederim. Burada şunu söylemek istiyorum. Siz Erzincan'a E-80 yolunu çıkınca kaç lira harcadınız. Erzincan'da üniversite açılsın diye yıllarca uğraşıldı. 2006 yılında sonunda açıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ama şunu unutmayın üniversite açılması Erzincan'a verilen bir ödül değildir. Türkiye'nin 81 ilinde üniversite açıldı ve açılmayada devam ediyor. Amaç farklı. Ben o konuya değilde başka bir konuya değineceğim.


            Sayın eski bakan Erzincan'a hafif raylı sistem yaptıracağım diye söz verdi. Ekşisu'danYanlızbağ üniversite yerleşkesine kadar. Yaklaşık 20 trilyona(eski para ile) mal oluyormuş. Kendilerinin söylemişti. Ama yalnızca bir  söylem.
Şimdi bizim memleketin kalkınması için, tarım ve hayvancılık ile üniversiteye çok öncelik verilmeli. Bacasız fabrika üniversite olmalı. Hemen 20 bin öğrencimiz var diye havaya fırlayacaklar olacaktır. Özellikle üniversite idarecilerimize çabalarından dolayı teşekkür ederim.


            Bu raylı sistem nerede çıktı derseniz. Erzincan'ımızın gerçek sevdalısı olan Özsöz gazetesi sahibi ve başyazarı Sayın Kazım Özsoy'un gazetesinde yazdığı yazı ile hatırlatması, tekrar aklımıza getirdi. Erzincan'a verilen ama yapılmayan, yerine getirilmeyen o kadar çok söz varki doğrusu aklımızda tutamıyoruz. Bu hafif raylı sistem yapılsa ne kazanılır. Birincisi öğrenciler hergün tıkış tıkış, binbir zorluk sıkıntı yaşamadan üniversiteye gidip gelirler. İkincisi Erzincan'da kalan Öğrenci sayısı artar. Üçüncüsü Ekşisu turizme açılır. Dördüncüsü bu yol üzerindeki tüm yerleşim yerlerindeki ulaşım sorunu çözülür. Beşinçisi Erzincan'a bir fark yaratılır. Ama ne olduda bu sözler tutulmadı. Zaten üniversiteyi Yanlızbağ yerleşkesine yaparken birsürü pis koku gelmişti. Bu bölgede tarla kapatanlar, bu bölgeye yapılsın diye uğraşanlar olmuştu. O zamanki siyasi büyükler böyle uygun görmüşler.


            Dünyada artık üniversiteler kampüs yapılmıyor. Eğitimciler kampüs değil, şehrin herbölgesine fakülteler yapılmasını daha doğru buluyorlar. Böylece şehrin her bölgesi gelişmiş olacak. Ama böyle yapmışlar. Şimdi ise nasıl izin verdiler bilmiyorum ama üniversite çevresine yurtlar, kafeteryalar, kafeler yapılıyor. Önce bu alanlara yanı sulu tarla olan yerlere nasıl böyle kolay imar izni verdiler bunu sormak lazım. Ben sordum iktidardan cevabını bekliyorum. Bu yerler yapılınca hangi Öğrenci merkeze gelir. Erzincan'da sadece bu bölgedeki esnaf kazansında ne olursa olsun, gerisi boş. Sayın eski bakan çok para demiş bu raylı sistem için. Öğleyse niye söz verdiniz bu bir. İkincisi Mutu'daki tünele ısrarla trilyonlarca para buluyorsunuzda Erzincan'a raylı sistem için bir 20 Trilyonmu bulamıyorsunuz. Ne paralar uçtu gitti. Oysa bu tünel işinde bu kadar ısrar etmeyip, hafriyatı aldırsaydık, birde üstüne tünel yaptırsaydık üçte birine mal ederdik ve iki tane raylı sistem parası kalırdı. YadaSakkaltutan yolu en başta güzel planlansaydı ve bir seferde yapılsaydı bu paralar boşa gitmeseydi kaç raylı sistem yapılırdı. Yanlış anlamayın hızlı tren değil hafif raylı tren. Ama ne yazık ki Erzincan kandırılıyor. Birileri iyice zengin ediliyor. Üniversite öğrenciler sıkıntı çekmiş hiç önemli değil. Plan öyle yapılıyor ki, kim nereyi alsın, bu bölgeye ne yapılacak önceden tespit ediliyor.


Şu an Erzincan'da merkez çarşısı, Kızılay Mahallesi ve Gülabibey mahallesinde yeni planlar yapıldığı gibi. Yine birilerine arsa, bina toplayın ucuz ucuz alın diye haber gitti mi acaba? Erzincan'a ne yapıldı diye sorduğum zaman başlıyorlar kuru binaları saymaya. Güzel onları yapanlara teşekkür etmiştim. Ama Erzincan'a ne katkısı var. Tabiiki adliye binası yeni ve güzel olsun. Ama getirisi ne. Oysa üniversite bacanız fabrika. O öğrenciler Erzincan'da rahat bir şekilde yaşasalar, rahat ulaşıma sahip olsalar, 10 dakikada üniversiteye gitseler, raylı sistem ile ucuz ve rahat bir yolculuk yapsalar, kötümü olur. Kaldı ki yapmayacaksınız niye söz verdiniz. Seçim zamanı halkı kandırdıktan sonra, başka birileri bu bölgede yurt, kafeterya, alışveriş merkezi sahibi olsun diyemi tutulmuyor. Son olarak Sayın Başbakan rüzgar gibi geldi, daha önce defalarca sözü verilen ama halen yapılmayan hastanenin sözünü verdi ve gitti. Böyle müjde mi olur."dedi