Metin Çanakcı ilk olarak gerçekleştirdiği köy ziyaretlerinde Koçyatağı Derneği Başkanı ve Koçyatağı köyü sakinlerine bir ziyaret düzenledi. Ziyarette köy esnafları ile projelerini paylaşan Çanakçı karşılaştığı misafirperver ilgiden ötürü de köy sakinlerine teşekkürlerini sundu.

Yapmış olduğu ziyaretler kapsamında Büyükkağan ve Değirmen köylerine de ziyarette bulunan Çanakcı köy esnaflarını dolaşarak kendisinin ziraat mühendisi olması hasebiyle köylü vatandaşlarının hallerinden en iyi olarak kendisinin anlayabileceğini ve seçildikten sonra kendilerine en hizmeti kendisinin verebileceği ifade ederek köy halkından destek istedi.

Çanakcı mahalle ziyaretlerinde ise ilk olarak İzzetpaşa Mahallesine gitti. Burada yaptığı ziyaret de ise mahalle sakinlerinin sorunlarına yerinde çözüm üretmek için onlarla bir süre sohbet etti.

Gerçekleştirdiği ziyaretlerde kapsamında var olan sorunların çözümü konusunda görüş alışverişinde bulunan Çanakcı Altınbaşak ve Geçit beldesi sakinleriyle de yeni projeleri hakkında paylaşımda bulundu.