Ak Parti Erzincan Başkanı Burhan Çakır ve Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy Erzincan halkından Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan için destek istediler.

Ak Partili Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy yaptığı basın açıklamasında "
Ülkemiz demokrasi adına çok önemli sınavın, çok önemli bir dönemecin arifesindedir.

12 yıldır yaşadığımız süreç, ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmanın yanı sıra çok önemli demokratikleşme adımlarının atıldığı, yönetimde halk iradesinin tecellisi ve bu tecelliye saygı adına çok ciddi sınavların verildiği bir süreç olarak sadece ülkemiz değil dünya tarihinde yerini almıştır.

Yaşanan olaylar, demokrasinin bu güne kadar sözde kaldığını, görünürde bir demokrasi uygulamasının ülkemizde sahnelendiğini ortaya çıkarmıştır.

Milli iradenin derin iradeye ve statükoya karşı direnişi adına çok ciddi mücadelelerin verildiği bu süreçte, her geçen gün büyüyen halk desteği, Recep Tayyip Erdoğan isminin etrafında kenetlenmiştir.

Tayyip Erdoğan ismi, ülkemizde kalkınmanın ve büyümenin, artan refahın yanı sıra, halkın kendi kendini yönetebilme yeteneği ve gücünü her geçen gün artırmasını sağlayan bir sembol olmuştur.

Tayyip Erdoğan ismi, ülkemizi yarıştığı kulvardan çıkarmış, gelişmiş ekonomilerle birlikte aynı kulvarda yarışan bir konuma getirmiştir.

Tayyip Erdoğan ismi, insanların inandıkları gibi yaşamaları için, bir fırsat, bir garanti olmuştur.

Tayyip Erdoğan ismi, devletimize ait kurumların asli görevleri dışında kendilerine görev adlettikleri anayasaya ve yasalara aykırı çıkışların önüne geçmiştir.

Tayyip Erdoğan ismi, uzayda uydulara Göktürk mührünü basarken, ulaşımdan, haberleşmeye her türlü kalkınma ile özdeşleşmiştir.

Tayyip Erdoğan ismi, milli savunma sanayisinin kurulması adına bir umut ve bir ışık olmuştur.

Tayyip Erdoğan ismi, alevinin, sünninin, kürdün, türkün, lazın, çerkezin, süryaninin, arabın her ırk ve her inancın bir arada bir kimlik altında huzur ve sükun içerisinde yaşamasının garantisi olmuştur.

Tayyip Erdoğan simi, Doğu Türkistan’dan, Gazze’ye, Kerkük’den Şam’a ezilen, horlanan, zulüm gören Müslümanların umudu olmuştur.

Tayyip Erdoğan simi, İslamın yeryüzüne indiği günden buyana karşısında ittifak eden haçlı birliğinin korkulu rüyası olmuştur.

Tayyip Erdoğan ismi, yeryüzündeki sömürü düzeninin yıkılışı adına bir umuttur, bir ışıktır.

Yetimin, yoksulun, yaşlının, engellinin, hastanın elini tutan devletin mimarıdır Tayyip Erdoğan.

Bu pazar, 10 ağustos günü ülkemizde ilk kez cumhurbaşkanının halk seçecek. Milli irade cumhurun reisini seçmede tam manası ile ilk kez tecelli edecek.

Ülkemizde yönetim şekli, bu seçimle fiilen değişmiş olacak.

Devlet sistemlerinde son sözü söyleyen sistemin sahibidir.

Reisi cumhuru seçen halk, son sözü söyleyen olarak artık sistemin sahibi olacak.

Tüm hemşehrilerimizi

Bu sistemin ve bu gelişmelerin mimarı,

2023 ve 2071 yılı hedeflerini çizen,

Bu ülkeye on yılda, yüz yıllık kalkınama ve gelişme hamlesini yaşatan

Liderimiz, halk adamı, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye destek vermeye davet ediyorum.

Tayyip Erdoğan ile daha umutlu deha aydınlık yarınlara birlikte yürüyelim."dedi