AK Parti Erzincan İl başkanlığı ilk milletvekili Aday adayı olan Dr. Talha Erol Durmaz’ın başvurusunu aldı. Parti binasında düzenlenen toplantıya yoğun bir katılım sağlandı. Ak parti Milletvekili Aday Adayı Durmaz’ı yalnız bırakmayan sevenleri hayırlı olsun dileklerinde bulunarak bol bol alkışladılar.

Erzincan Milletvekili aday adaylığına ilişkin ilk olarak söz alan İl Başkanı Orhan Bulut, “7 Haziran genel seçimleri için ilk aday adayımız Dr. Talha Erol Durmaz oldu. İnşallah kendisi için, Erzincan için hayırlı olur” dedi

Ardından konuşan Dr. Talha Erol Durmaz; “2015 yılı milletvekili seçimlerinde Erzincan Ak Parti milletvekili olmak için müracaat etmiş bulunuyorum. Beni yalnız bırakmadığınız için hepinize sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi

      Kendisini tanıtan Ak Parti Erzincan Milletvekili Aday Adayı Durmaz; “1973 yılında Erzincan’da doğdum. İlkokulu Erzincan Merkez Başpınar Köyü’nde, orta ve lise öğrenimimi mensubu olmaktan her zaman gurur duyduğum Erzincan İmam Hatip Lisesi’nde yaptım.

       Yüksek tahsilimi Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi, daha sonra Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümlerinden mezun olarak tamamladım. 4 yıl Maçka Mehmet Aktürk Devlet Hastanesi Başhekimliği, 5 yıl Trabzon Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcılığı, 5 yıl Erzincan Özel Neon Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevimi devam ettirmekteyim. Lise yıllarında Erzincan İmam Hatip Lisesi yayını olan Kandil Gazetesi ve Kandil Dergisi’nin yayın kurulunda yer aldım.

      Üniversite yıllarında Üniversitelinin Sesi ve Adrenalin dergilerinin yayın kurulunda yer aldım. Eski Trabzon Milletvekilimiz Asım Aykan’ın Belediye Başkanlığı döneminde Trabzon Belediyesi Gençlik Meclis Başkanlığı Yaptım. 2006-2008 yıllarında Trabzon Sağlık Sen İl Başkanlığı görevini yürüttüm.

       Evli ve üç çocuk babasıyım ileri düzeyde İngilizce ve temel düzeyde Arapça bilmekteyim” dedi

        “Neden Erzincan Milletvekilliği için aday adayı oldum?” diyerek sözlerine devam eden Dr. Talha Erol Durmaz; “Ak parti, gücünü milletten alan, kökleri tarihin derinliklerinde, milletin değerleri ile barışık, gelecekte yeniden büyük Türkiye idealini dev hamlelerle gerçekleştirme projesinin sahibi ve savunucusudur. Bu büyük idealin ve siyasi hareketin lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı  modern siyaset tarzı tarzımız, medeniyet ideali idealimizdir. Bilge Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun  felsefesi felsefemiz, ufku ufkumuz, gayreti gayretimizdir.

        Yapay  gündemleri elinin tersi ile iten, milletimizin tarihsel inanç kökenlerini günümüzün ve geleceğin kalıcı değerleri haline getirmek için sürekli ve sağlam hamleler ile hizmetler üreten Ak parti, 2023 ve 2071 hedefleri ile milletimize güven, gençlerimize umut vadeden dünyanın en örgütlü siyasi organizasyonudur.

         Bizler Ak partiyi ideallerimizi gerçekleştirebileceğimiz platform olarak görüyoruz. Siyasi gelecek ve beklentilerimizin çok ötesinde hayallerimizin, dünya görüşümüzün ve umutlarımızın kaynağı olarak değerlendiriyoruz.

        AK parti hareketini kuruluşundan itibaren gönülden destekleyen birisi olarak, bu hizmet kervanında yer almış emek vermiş ve eser bırakmış olan her kademedeki kardeşimizi, bu davayı omuzlarında taşımış olan samimi dostlarımızı, emektarlarımızı saygı ve şükranla anıyoruz. Ebediyete intikal etmiş dava arkadaşlarımızı rahmetle yad ediyoruz. Onların emanetlerine, davalarına samimiyetle sahip çıkarak, bu bayrağı şerefle taşıyıp bizden sonraki kuşaklara onurla devretmek istiyoruz.

          AK parti ne darbeci zihniyetlerin, ne 28 Şubat artıklarının, ne de paralel çetelerin menfaat kaynağı ve operasyon alanı değildir ve olmayacaktır. Uluslararası teröristlere “one minute!” diyen, peygamberimize uzatılan dilin kesilmesi gereğini savunan, Kötü niyetli bütün çevrelerin ve çetelerin karşısında sarsılmaz bir şekilde dimdik duran sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın arkasında biz de dimdik durmaya kararlıyız.

            Bütün ihanet teşebbüslerine karşı dik durmalı ve duyarsız kalmamalıyız. AK partinin tecrübeli kadroları bu niyette olanları elbette parti organından temizleyecek, adı ihanetle anılan, karakteri kutsal değerlerimizle ters düşen gayreti milletimizin yüce idealleri ile örtüşmeyen ayrık otlarını bu ak tarladan koparıp atacaktır.

           AK parti milletin aslıdır, ideal ve inançlarıdır, tarihidir şerefi ve şanıdır. Teşkilatlarımız ve hükümetimiz milletimizin ateşten gömleğini giymiştir. AK partinin düşüncesini, inancını, dünya görüşünü samimiyetle benimseyip bu çatının altına giren herkes bizim için muhteremdir, saygıdeğerdir. Bizler AK Partili olmanın bir ayrıcalık olduğunu biliyoruz ve bu ayrıcalığın her vatandaşımızın hakkı olduğuna inanıyoruz.

     Erzincan için şimdiye kadar Ak Parti hükümetleri tarafından yapılan tüm hayırlı hizmetlerin katlanarak artırılması için.

     Güzel ülkemizin muasır  medeniyetler seviyesinin üzerine çıkabilmesi için darbe dönemi anayasasının yeni anayasa ile değişiminde aktif rol almak ve bir an önce çıkarılmasını sağlamak için,

     Yeni Türkiye’nin mimarı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu Başkanlık Sistemine geçişte yer almak ve çalışmak için.

     Sayın Başbakanım Ahmet Davutoğlu’nun her platformda yanında olmak ve yaptığı hayırlı işlerin destekçisi olmak için.

       Çok samimi düşüncelerle yola çıktık. Bu yolda çile olduğunu zorluk olduğunu, fedakarlık gereği olduğunu biliyoruz. Elhamdülillah bütün bunları göğüslemek azim ve kararlılığımız mevcuttur.  Çıktığımız bu samimi yolculukta Allah yardımcımız olsun. Halkımızın duası, Hakkın rızası ana sermayemizdir.

      Teşkilatlarımızla ve halkımızla her zaman ve zeminde kucaklaşarak Din, Vatan, Milletin bekası ve Ay yıldızlı al Bayrağımızın en yükseğe çıkarılması için bu yarışa girdik.

Erzincan özelinde:

        Erzincan’ımızın bütün sorunlarına vakıfım. Neyi nasıl yapacağımızı, büyük projeleri nasıl takip edeceğimizi yakinen biliyorum. Erzincan bu dönem ciddi bir ekip ruhu yakalamalı ve bu ekip ruhu ile şaha kalkmalıdır. Kaybedecek zamanımız yoktur. Teşkilatlarımızın ve halkımızın iradesi, kendi geleceğini aydınlatmalıdır.7 Haziran seçimleri ülkemizin ve şehrimizin geleceği için büyük bir önem arz etmektedir. Erzincan’ın hak ettiği temsili, hizmetlerin ve sorunların sıkı takibi kaçınılmazdır.  Şehri tanıyan, problemleri bilen, çözüm iradesini ortaya koyan, tuttuğunu koparan, teşkilatlarla bütünleşen temsil mekanizmasına olan ihtiyaç, aday adayı olmamızın en büyük gerekçesidir. 

         Belediyelerimizle, sivil toplum örgütleri ve basınımızla, resmi kurumlarımız ve bürokrasiyle omuz omuza vererek, tek yürek olmuş bir Erzincan, çözümünün anahtarı, hizmet ve projelerin gerçekleşmesinin itici gücüdür. Bu güç 12 yıldır olduğu gibi bundan böylede halk iradesinin gerçek temsilcisi AK Parti ile mümkün olacaktır.

    Erzincan iklim coğrafya kültür ve insan kalitesi olarak bölgenin hatta ülkenin en güzel illerinden birisidir. Ancak ne yazıktır ki Erzincan kabuğunu kıramamış hak ettiği gelişimi yeterince sağlayamamıştır. İçerisinden nehir geçmesine ve geniş ovaya sahip olmasına rağmen modern tarım istenen seviyede değildir. Seracılık yok denecek kadar azdır.  Sanayisinde fabrika sayısı çok az İşçi sayısı fazla olup istihdam sağlayacak fabrikalar mevcut değildir. Maden sahaları kısmen üretime açılabilmiştir.

    Bu gelişmeler yeterince sağlanamadığı için ilimiz göç hareketlerinde yıllardır durağan bir seyir izlemiştir.

    Peki ne yapabiliriz? 

    Erzincan’ın içindeki enerjiyi gün yüzüne çıkararak sekteye uğramış tarımını canlandırarak azalan ekim alanlarını artırabiliriz.

    Erzincan ovasının sulanabilen kısmının maksimum seviyeye çıkarabilir ve minimum maliyetle sulanmasının sağlayabiliriz.

    Topraksız tarım gibi modern tarımsal faaliyetlerin yaygınlaştırılması ve örtü altı tarımın özendirilmesini sağlayabiliriz.

    Teşrifata boğulmuş yönetim anlayışını değiştirebiliriz.

    Kişisel iş takipleri yerine iş sahası açarak ve iş doyumunu artırmak için çalışabiliriz,

    Sanayici ve yatırımcının önünü açarak Erzincan sanayisini hak ettiği seviyeye taşıyabiliriz.

    Belediyemiz ile birlikte Yaşlanmış ve eskimiş şehir siluetini modern bir çizgiye taşıyabiliriz.

    Hayvancılıkta yapılan yüksek meblağlı teşviklerin yanında dar gelirli vatandaşımızın kullanabileceği yeni modelleri hayata geçirebiliriz.

     Turizm cazibe merkezlerinin artırılmasını sağlayabiliriz Örneğin kayak tesislerine yazın da kullanılabilecek şekilde üniteler eklenmesi, mesire alanları açılmasını sağlayabiliriz.

     Milli birlik ve kardeşlik projesinin Erzincan’da yıllardır var olduğunu ve yıllardır farklı etnik grupların kardeşçe yaşadığını tüm Türkiye’ye anlatmak için  dost meclislerinin kurulmasını ve buralarda farklı etnik grupların kaynaşmasını sağlayabilir ve devam ettirebiliriz.

     Erzincan’ı uzaktan değil bizatihi Erzincan’dan ortak akılla yönetmek için Doğunun İncisini Türkiye birincisi yapmak için milletvekili aday adayı oldum. Eski Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’a ve Milletvekilimiz Sayın Sebahattin Karakelle’ye Erzincan için yaptıkları hayırlı işler için teşekkür ediyorum. Onlardan devralacağımız hizmet bayrağını hedefine ulaştıracağımızdan endişeniz olmasın. Koşmaya ve koşturmaya hazırız. Allah ömür ve imkan verirse ve dostlar el ele verirse bizim ellerimizin ulaşamayacağı bir tekamül yoktur.

    Çıkmış olduğum bu yolda beni yalnız bırakmadığınız için sizlere, burada olmayıp aynı gönülde birleştiğimiz teşkilat mensupları ve tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Bu yarışa katılan Bütün aday adayı kardeşlerime başarılar diliyorum. Dualarınızın benim için, ilimiz için, ülkemiz için ve dünya Müslüman devletlerinin kardeşliği için daim olmasını diliyor saygılar sunuyorum” dedi