Ramazan ayında Müslümanlara büyük bir mükâfat olarak verilen ve bin aydan daha hayırlı olarak nitelenen Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayınlayan Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Erzincan Milletvekili Dr. Talha Erol Durmaz, bütün İslâm âleminin ve hemşerilerinin Kadir Gecesi'ni kutladı.

Durmaz, kutlama mesajında; “İslâm rahmet ve sevgi dinidir. Ramazan ayı sevgi ve kardeşliğin pekiştiği bir aydır. Kadir Gecesi de bin aydan daha hayırlı bir gece olup, aynı zamanda müminler için de bir fırsattır. Kadir Gecesi; küslerin barıştığı, dostların kavuştuğu dünyanın rahmet iklimi ve bereketi ile dolduğu sonsuz bir huzur ve mutluluğu temsil etmektedir.” dedi.

‘BİN AYDAN DAHA HAYIRLI’

Milletvekili Dr. Talha Erol Durmaz, Kadir Gecesine erişmenin mutluluğunun yaşandığını vurgulayarak, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş ayı olan mübarek Ramazan ayını geride bırakıyoruz. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı bu ayda bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne eriştik. İslam aleminin en mübarek gecesi olan Kadir Gecesinin gereklerinden biri de Müslümanlar arasında kardeşlik ve dayanışma duygularını pekiştirecek olmasıdır. Biz Ramazan ayı boyunca birlik beraberliğin sembolü, bereket dolu iftar sofralarında vatandaşlarımızla, kardeşlerimizle sürekli olarak bir araya geldik. Bu mübarek gecede de camileri yine aynı birlik beraberlik ve dayanışma duygusu içerisinde dolduracağız.” ifadelerine yer verdi.

‘BU GECEDE DUALAR EDİP MAĞFİRET DİLEYECEĞİZ’

Talha Erol Durmaz mesajının sonunda Erzincanlıların Kadir Gecesini kutlayarak şunlara yer verdi; “Bu önemli gecede ellerimizi; insanlığa akıl, izan ve rahmet getirmesi için Yüce Allah'a açıp dua edecek ve mağfiret dileyeceğiz. Güzel Erzincan’ımızda yaşayan bütün vatandaşlarımızın, analarımızın, babalarımızın, yavrularımızın kandillerini kutluyor ve her biri için ayrı ayrı huzur ve mutluluk diliyorum. Ayrıca bu gecenin milletimize, İslam Alemine ve bütün insanlara hayırlı olmasını, dünyaya barış getirmesini diliyorum. Kadir geceniz mübarek olsun.” dedi.