Efsane Vali Merhum Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu işadamı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, köklü ailesinin de desteğini arkasına alarak TBMM 25. dönem milletvekilliği için AK Parti Ankara 1.Bölge aday adayı oldu.

Yazıcıoğlu, düzenlediği basın toplantısında, AK Parti çatısı altında aile vasiyeti olan "üretmek, artı değer sağlamak, ülkesine, milletine faydalı olmak" için kendini yetiştirdiğini kaydetti. Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, "Dedemin, babamın tek vasiyeti 'Kendinden emin olunan kişiler olmamız' idi.Hayatımda hep bunu yol edindim. Ailemden kalan kutlu mirası sürdürülebilir kılmak için aklın yolunda oldum. Kendimden emin olduğum yerin mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

AK'LIN YOLU

Yazıcıoğlu, köklü ailesinin üstüne "büyük AK Parti ailesi"nin teveccühü de eklenince, kutlu mirası sürdürülebilir kılmak adına bundan sonra daha da önde olacağını belirterek, şunları söyledi:

"Bugün AK Parti Ankara 1. Bölge Milletvekili aday adaylığımı siz çok değerli basın mensupları huzurunda kamuoyu ile paylaşıyorum. Ben bundan önce de bu yoldaydım. 2009 yılında AK Parti Genel Merkezi Gençlik Kolları, Siyasi Hukuk İşleri Komisyonu'nda aldığım görevle başlayan siyasi hayatımı, bugün talip olduğum ulvi bir görevle, 'AK'lın yolunda' sürdürmek istiyorum. Zira aklın yolu,bu ülkede iç barışı ve huzuru getirmektir. Herkesin eşit vatandaş olduğu, milli iradeyi esas alan bir anayasaya sahip olmaktır. Aklın yolu; devletin, milletin hizmetinde bir devlet olmasıdır. Aklın yolu; devleti ele geçirmeye çalışanlarla, millete kumpas kuranlarla mücadele etmektir. Bu ülkenin gerçek efendisi olan aziz millete hizmet etmektir. ve Aklın yolu aziz milletimize 'AK' yolda hizmet etmektir."

Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, AK Parti'nin lugatında da imkansıza yer olmadığını, AK Partili olmanın "iman varsa imkan vardır" düsturunu şiar edinmek olduğunu belirterek, "AK Partili olmak, Sultan Abdülhamit olup, Recep Tayyip Erdoğan olup; denizin altından iki kıtayı birleştirmenin adıdır" dedi.

Hayatındaki en önemli rol modelin, yani babasının, konuştuklarını uygulayan, halkın içinde, halkın içinden, halkın sorunlarını çözmek için her imkanı seferber eden yapısını düstur edindiğini söyleyen Yazıcıoğlu, kendisinin de Meclis faaliyetlerinde bu yoldan ayrılmayacağını belirtti.

"SİYASETTE SINIR YOK"

Yazıcıoğlu, "Bürokraside yapabilecekleriniz sınırlıdır. Aynı şekilde ticarette de öyle. Ama siyasette bu sınır yok. Siyaset, memlekete hizmet etmenin en verimli ve sağlıklı yolu. Benim de bu hizmet yoluna çıkmam için şartlar şimdi oluştu" dedi.

"Gençlik, bundan sonra Yeni Türkiye'nin, dar kalıpların dehlizlerinde çürüyen bir ülke olmasını istemiyor" diye konuşan Yazıcıoğlu, "Bilgiyle, tecrübeyle, girişimci ruhuyla, fırsat eşitliğiyle, eski Türkiye'nin kısıtlayıcı kalıplarını parçalayan bir ülke artık hayal olarak görünmüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Yazıcıoğlu'nun millete hizmeti Meclis çatısı altında sürdürme isteğinde; Tokat, Aydın, Denizli ve Erzincan valilikleri görevinde bulunmuş, hizmetleriyle sadece bu illerin değil, tüm Türkiye'nin sevgisini kazanmış merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun yanı sıra, rahmetli Söke Müftüsü dedesinin ve 60. AK Parti hükümetinde Din İşlerinden Sorumlu eski Devlet Bakanlığı görevi yapan amcası Mustafa Said Yazıcıoğlu'nun da destekleyici etkisi bulunuyor.

Ağırlıklı olarak hizmetler sektörünün temizlik işkolunda faaliyet gösteren firmalarıyla iş hayatında yer alan Yazıcıoğlu'nun, mesleki eğitim alanında yaptığı çalışmaları da bulunuyor.