CNN TÜRK'ün Hafta Sonu Keyfi programına konuk olan Bakan Elvan, eski Ulaştırma, Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım ile aralarında görüş ayrılığı olduğu ve bürokratların görev yerlerinin değiştirilmeleri ile ilgili ortaya atılan birtakım iddialara açıklık getirdi.

Aralarında hiç bir şekilde anlaşmazlık veya uyumsuzluğun söz konusu olmadığını söyleyen Elvan "Binali beyle zaman zaman görüşüyoruz. Fikir alış verişinde bulunuyoruz. Ama maalesef basında zaman zaman bu tür açıklamalar, medyanın belirli bir kesimi tarafından yapılmaya çalışılıyor.

Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız arasında, benimle Binali Bey arasında bu tür acaba bir fitne ortaya koyabilir miyiz, ortalığı karıştırabilir miyiz şeklinde bazı düşünceler ortaya çıkıyor. Bunları hiç önemsemiyoruz açıkçası, bizim amacımız, hedefimiz belli."

HER DÖNEMDE ATAMALAR OLUYOR

Binali Yıldırım'ın son 10 - 12 yıllık süreçte önemli bir görev üstlenerek ciddi çalışmalar yaptığının altını çizen Elvan, Binali Yıldırım'ın bıraktığı yerden devam ettiklerini söyleyerek sözlerine devam etti;

"Zaman zaman da Binali beyle istişare ediyoruz. Atamalara veyahut görevden alınmalara yönelik veya yeni atamalara yönelik. Bunlar atamalar, görevden almalar olacaktır, bu her dönemde olur.

Yani Binali Beyin kendi dönemine baktığınızda da zaman zaman atamaların olduğunu, değişikliklerin yapıldığını o dönemde de göreceksiniz. Benim dönemimde de bu tür değişiklikler olacak, bugüne kadar oldu, bundan sonraki süreçte de elbette olacak. Ama burada önemli olan, gerçekten bizimle koşacak insanların yanımızda yer alması, bize ayak uydurabilecek olan arkadaşların bu süreçte devam etmesi. Zaman zaman yorulan arkadaşlarımız oluyor, performansı düşen arkadaşlarımız oluyor, bunları değiştirme zarureti ortaya çıkıyor, bunları da yapıyoruz, bunlar rutin hadiseler" dedi.