2015 genel seçimleri öncesinde Erzincan'da AK Parti'den milletvekili aday adaylığı başvuruları devam ediyor. Şehrin tanınmış siyasetçilerinden Enis Başakın, AK Parti'den Erzincan Milletvekili aday adaylığı için resmi başvurusu yaptı.

İşadamı ve siyasetçi Enis Başakın, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimde milletvekili adayı olabilmek için AK Parti Erzincan İl Başkanlığı'na milletvekili aday adaylığı müracaatında bulunarak İl Başkanı Orhan Bulut’a evraklarını teslim etti. Yapılan müracaatta konuşan AK Parti Erzincan İl Başkanı Orhan Bulut, sürecin başta aday adayları olmak üzere, herkese hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Başvuru dilekçesini AK Parti Erzincan İl Başkanı Orhan Bulut'a teslim eden Enis Başakın yaptığı açıklamada; "Kıymetli il başkanım, teşkilat mensupları, saygıdeğer hemşehrilerim, beyefendiler, hanımefendiler, gençler ve Erzincanımızın kıymetli basın mensupları; Hepinize basın toplantımıza hoşgeldiniz diyor, saygılarımı sunuyorum.
Bendeniz kardeşiniz 1964 yılında Erzincan’da doğdum. İlk orta ve lise tahsilimi Erzincan da tamamladım. 1985 yılında Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliğinden mezun oldum. Askerliğimi yedek subay olarak tamamladım. Evli, 3 çocuk babası olup, tarım ve inşaat alanında faaliyet gösteren aile şirketimizin yönetim kurulu başkanlığı yapmaktayım.

Siyasi hayatıma 1993 yılında Refah Partisinde il yönetim kurulu üyesi olarak başladım. 1994 yılında yapılan Mahalli İdareler seçiminde Erzincan Belediyesi Meclis üyeliğine seçildim. 28 Şubat post modern darbesi sonucu partimiz kapatıldıktan sonra 1997 yılında Fazilet Partisini kurduk. Fazilet Partisinde yine il yönetim kurulu üyeliği yaparken anayasa mahkemesinin kararı neticesinde partimiz kapatıldı. 2001 yılında kurulan Saadet Partisinden 2002 yılında milletvekili adayı oldum. Ardından Saadet Partisinin il başkanlığı görevini üstlendikten sonra 2010 yılında Büyük Kongrede Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliğine seçildim. 2010 yılının kasım ayında Has Parti kurucular kurulu üyesi ve kurucu il başkanı oldum. 2011 yılında milletvekili seçimlerinde Has Partiden milletvekili adayı oldum ve 2012 yılında Kurucu Genel Başkanımızın davetiyle Ak Partimizle bütünleşerek bugünlere geldik. Ayrıca 2014 yılında Müsiad Erzincan şubesi kurucu yönetim kurulu üyeliği yaptım.

Bendeniz kardeşiniz 20 yılı aşkın bir süredir, medeniyet değerlerimizin hayat bulması için hiçbir karşılık beklemeden durdurak bilmeden legal yollardan siyaset yaparak bu uyanışın hemen her evresinde bulundum.

Kıymetli hemşehirlerim hem bir siyasetçi hem bir iş adamı olarak Erzincanımızın her köşesini adım adım gezen bir kardeşinizim. Hem köydeki çiftçi kardeşlerimizin hem şehirdeki esnaf, memur ve işçi kardeşlerimizin dertlerini dinleyen bilen ve bu dertlerle sorunlarla hem siyaseten hem ticareten yüzleşmiş biriyim. Enis Başakın hem bir çiftçi hem bir esnaf ve iş adamı hemde bu coğrafyanın tüm imkansızlıklarını bilen ve yaşan bir siyasetcidir. Evet saygıdeğer yol arkadaşlarım Çayırlının Harmantepe köyünden Merkez Karağaç mahallesine kadar her yörenin sorunlarını ihtiyaçlarını bilen bu kardeşiniz size diyor ki gelin ilimizin sıkıntıları aşmak için ihtiyaçlarını karşılamak için, güzel Erzincamızın göç veren bir il değil göç alan, elindeki mevcut potansiyeli harekete geçirip Erzincanımıza değer olarak katmak için hep beraber çalışalım. Gün Erzincanımıza Erzincanlımıza çalışma hizmet etme günüdür. Gün Erzincanımızı Mutlu insanların yaşadığı marka şehir Erzincan haline getirme günüdür.

Kıymetli Hazirun yaklaşan bu seçimler bizler için yeni Erzincan için ne kadar önemliyse , ülkemiz için milletimiz için yeni Türkiye için de bir o kadar önemlidir. Yeni Türkiye Yeni Bir Dünyanın Habercisidir. Yeni Türkiye için istediğimiz ne varsa, bu coğrafyadan öte tüm dünya için talep ve mücadele edilen değerleri ihtiva edecektir. Yeni Türkiye mücadelesi, Somali de açlıktan inleyen çocukların gözyaşı, Filistin de kemikleri kırılan gençlerin çığlığı, Doğu Türkistan da inançları için şehid olan kardeşlerimizin kanı için yapılan mücadeledir. Amerika da, Avrupa da dünyanın her tarafında haksızlığa uğrayan kim varsa o haksızlığı ortadan kaldırmak, Yeni Türkiye mücadelesinin ana gayesidir.
Yeni Türkiye mücadelesi Yeni Erzincan mücadelesi ile anlam kazanacaktır.

Lafı fazla uzatmak istemiyorum saygıdeğer Erzincanlılar. Türkiye tarihinin en önemli kavşak noktası sayılan 7 Haziran tarihine doğru giderken. Yeni dönemde meclis çatısı altında hizmet üretmek ve şehrimize karşı görevimi en güzel şekilde ifa etmek üzere bugün milletvekili aday adaylığıyla ilk adımımı atmış bulunuyorum, Rabbim attığımız bu adımı hayırlı hizmetlere vesile kılsın.

Marka şehir Erzincan için,
Yeniden Büyük Türkiye için,
Yeni Bir Dünya için,
2023 hedef ve vizyonu için hep beraber gönül gönüle, Can Erzincanımız için çalışacağıma söz veriyorum.

Bu kutlu yarışta bulunan diğer aday adayı kardeşlerime başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcım olsun, Tüm hemşehrilerime sev gi ve hürmetlerimi arz ediyorum" dedi.