AK Parti Erzincan Milletvekili Aday Adayı Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Aydın, AK Parti'nin bu milletin kabul edilmiş duası olduğunu belirterek, "Bu milletin özgürlük ve kardeşlik hülyasıdır. AK Parti tüm engellemelere, baskılara, zorluklara rağmen yok edilemeyen bir medeniyetin, küllerinden yeniden inşa ve ihyasıdır. Osmanlı Devleti'nin bir türlü öldürülemeyen ruh köküdür. AK Parti bir partiden öte, mazlum milletlerin hamisidir, başarı öyküsüdür. Milletin özüdür, esasıdır, sevdasıdır, rüyasıdır. Yani milletimizin ta kendisidir." dedi

Oğuzhan Aydın, Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri arasında teknolojik ve ekonomik kalkınmanın yanında manevi ve ahlaklı bir nesil yetiştirmenin de olduğunu söyledi. Aydın ayrıca, milletvekili oldukları takdirde Erzincan'ın tarım, hayvancılık, sanayi ve turizm yönünden gelişmesi için hem proje üreteceklerini hem de proje üretilmesi için destek vereceklerini söyledi. Erzincan'da tarımın yanında meyvecilik geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Aydın, “Meyvecilikte uygun alanlara verilecek fidan destekleri ile meyvecilik daha hızlı gelişecektir. Bunun yanında tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi yönünde çaba sarf edilerek, elde edilen ürünler daha iyi ve yerinde değerlendirilip, ile daha fazla katma değer sağlanabilir” şeklinde konuştu



Milletvekilliği aday adaylığı süreci öncesinde Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde Türkiye genelini ilgilendiren eğitim çalışmalarında yer aldığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Aydın, Osmanlıcanın ders olması için çaba sarfettiklerini dile getirdi. Tarihi ve kültürel geçmişini daha iyi tanımada Osmanlıcanın öğretilmesinin etkili olduğunu kaydeden Aydın, ekonomik gelişmenin yanında ahlaki ve manevi gelişmeye katkı sağlayacaklarını belirtti.

Erzincan'ın inanç ve tarih turizmine açık olduğunu anlatan Oğuzhan Aydın, İslam tarihinde Medine'ye vakıflık yapmış Erzincan'ın, kültür havzası olduğunu ancak bunun tanıtılmadığını vurguladı.

Erzincan'ın tarihi ve kültürel mirasının; Ankara, Konya ve Kars'tan geri kalmadığının ifade eden Aydın, seçilmeleri durumunda yerel ve ulusal basında Erzincan'ın inanç turizminde sıklıkla gündeme geleceğini söyledi.

Ankara'da çalışmasına rağmen ikametgahını Erzincan'dan almadığına dikkat çeken Aydın, partisinin tüm seçimlerinde çalıştığını ve 2007yılında Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım'ın seçim danışmanlığını yaptığını dile getirdi.

Erzincan ilçelerinde gezilmedik sivil toplum kuruluşu bırakmayan Aydın, İl merkezinde de tüm sivil toplum kuruluşu ve esnaf ziyaretlerinin devam ettiğini belirtti. Seçilmesi durumunda TBMM'de “el kaldırıp indiren” sıradan bir vekil olmayacağını anlatan Aydın, meclis kürsüsünde Erzincan’ın ekonomik ve sosyo-kültürel sorunlarını sürekli deli getiren bir vekil olacağını söyledi. Aydın, "Erzincan’ımızın tanıtım eksiği var. Bizim hedeflerimizin başında Erzincan'ı inanç turizmi noktasında bir kavşak haline getirmektir. Ayrıca şeker fabrikasından, tarım ve hayvancılığa kadar her konuda rapor hazırladık. Seçilmemiz durumunda çözümler üreteceğiz. Vekil olduğum takdirde teşkilatın çalışmaları dışında halkın sorunlarını yerinde dinleyeceğim ve 15 günde ya da ayda bir Erzincan'da merkezde açacağım ofiste halkla birebir görüşmeler yaparak sorunları ilk ağızdan öğreneceğim. Bunun yanında çocukların eğitimine ve sportif gelişmelerine destek olacağım" diye konuştu.

Birçok eser kaleme alan Yrd. Doç. Dr. Aydın, bir yandan da geçtiğimiz haftalarda piyasaya çıkan Osmanlı Türkçesi'nin son temsilcilerinden "Her yönüyle Molla Aşık Müdami" kitabını imzalayarak sivil toplum kuruluşu üyelerine ve Erzincanlılara hediye ediyor.