Erzincan Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda yapılan kongreye Erzincan AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut, Merkez İlçe Başkanı Tuna Güneş, milletvekili aday adayları, kadın ve gençlik kolları üyelerinin yanı sıra partililer katıldı.

Gerçekleştirilen kongre sonrası seçime geçilmesi üzerine kongreye tek aday olarak giren Murat Güler, AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı görevine seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede Soner Yalçın divan başkanlığını yaparken açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy yaptığı açıklamada şu görüşlerde bulundu; “Değerli yol arkadaşlarımız AK Parti kurulduğundan bugüne kadar ülke genelinde çok büyük hizmetlere imza atmıştır. AK Parti nerden nereye getirdi bunlar üzerinde durmayacağız çünkü herkes bunu biliyor. Artık Fatih’in İstanbul’u fethettiği tarih gibi AK Parti’nin kuruluşu da Türkiye’de eski dönem kapanmıştır ve Türkiye’de Recep Tayyip Erdoğan dönemi başlamıştır. Ve bu başlangıçla birlikte ülke her alanda gerçekten çağ açıp çağ kapandı. Bunları başta cumhurbaşkanımız Dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan ile yaptık. AK Parti’de bayrak değişimleri çok oluyor ve sık oluyor ve her değişimin nedeni oluyor. İçinizden gelen biriyim. AK Parti Merkez ilçe başkanlığı, il Başkanlığı yaptım ve bir yıldır da belediye başkanıyım. Sizlerin içinden geliyorum. Parti teşkilatının nasıl olduğunu, nasıl fedakârlıklar yapıldığını en iyi bilenlerden biriyim. Gençlik kollarının bu partiye neler kattığını neler katacağını da en iyi bilenlerden biriyim. Onun için Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakanımız ve parti teşkilatlarımız gençlik kollarımıza verdiğimiz değerin ne kadar önemli olduğunu hizmet ederken gördük. Gençlik şöleni ile ilgili Trabzon’a en çok genç gönderen il olduk. Bunu da Selçuk Sümer ile birlikte yaptık. Erzincan sınırları küçük ama etkisi, cürümü büyük bir il. Hem siyasette hem ticarette her yerde söz sahibi olan bir il. Bizler inşallah 7 Haziran seçimlerinde AK Parti’ye Sayın Başbakanımıza iki milletvekili hediye edeceğiz” dedi.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen AK Parti Erzincan Gençlik Kolları Başkan Vekili Caner Sağır şu görüşlerde bulundu; “Değerli genç arkadaşlarım bizler şanlı bir medeniyetin evlatlarıyız. Atalarımız kahramanlık destanlarını bu topraklarda yazdılar. Atalarımız bu topraklarda üç cihana adalet barış ve huzur getirdiler. Biz gençlerde bu bilinçle atalarımızın torunları olarak onların izinde olacağız. Bizler AK Partinin ak gençleri olarak Türkiye’nin geleceğini, vizyonunu ve ufkunu oluşturabilecek kararlılıkta ve bu kutlu davada en büyük güç ve değer olduğumuzun farkındayız. Partimizin her kademesinde görev alan değerli büyüklerimiz, biz bu Partinin de bu ülkenin de vicdanıyız. Bizler ustanın çırakları hocanın talebeleriyiz.” dedi.

Kongrenin akışında AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ise yaptığı açıklamasında şu görüşlerde bulundu; “Bizi dünden bu güne taşıyan daha bıyıkları terlememiş, bu toprakları bize yurt yapan tüm şehitlerimizi de minnetle şükranla anıyorum. Bu gün karşımda bu AK gençliği, gözlerinde ışıklarıyla yeni Türkiye’nin müjdesini veren, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın vicdanı ahlakı olan sorumluluk üstlenen ak gençliği karşımızda görürken inanıyorum ki sizlerin de duygularınıza tercümanlık ediyorum. Aziz gençler çok şükür bu günlere gelebildik. Siz asımın neslisiniz, vatan sevgisini, millet sevgisini bilen gençlersiniz. Sizler tarih yazan, Çanakkale’de Yahya çavuşlarsınız. Biz sizlerde İmamı Gazalinin derinliğini, Mevlana’nın hoşgörüsünü ve enginliğini, o sevgi sembolü Yunus Emre’nin harmanladığı sevgi selini görüyoruz. Siz onları temsil ediyorsunuz. Siz vatanın şehit evlatlarının gönlünü taşıyorsunuz. Rabbim sizi seviyor, size bu görevleri verdi. Çalışmalarınıza şahit olduk, çok çalıştınız ve bu emekleriniz asla boşuna değil. AK gençlik biz sizlere minnettarız. Önümüzde bir sefer var ve bu seferden yüzümüzün akı ile çıkacağız ve dünyaya bir mesaj daha vereceğiz. Şu 12 Eylül anayasasını değiştireceğiz ve yeni yasamızı oluşturacağız, tabi bunun içinde sizlerin destek vermeniz gerekiyor. İnşallah sizden de bu desteği alarak darbe anayasasını değiştireceğiz.” dedi.

Kongrenin sonlarına doğru konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut ise yaptığı açıklamada; “Biz böyle bir davanın yürüyücüsünün arkasında yürüyen ve onun izinden bu ülkenin İslam âleminin temsilcileriyiz. Bu şuur ve inançla çalışmalıyız. Türkiye’de 400 Erzincan’da 2’de 2’ yapacağız buna inanıyoruz. Olmaması için hiçbir sebep yoktur. Biz gençlerimizi bilinçlendirerek bu davanın savunucusu yapacağız. Çünkü bu dava tüm İslam âleminin davasıdır. Mazlumların ve mağdurların sesidir.” dedi.