1 Kasım tarihinde yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili seçimleri öncesinde çalışmalarını sürdüren Adalet ve Kalkınma Partisi Erzincan Teşkilatı, Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret ederek Birlik Başkan Vekili Namık Polater ve Oda Başkanları ile görüş alışverişinde bulundular. AK Parti Erzincan İl Başkanı Orhan Bulut, Milletvekili Adayı Sebahattin Karakelle, Merkez İlçe Başkanı Tuna Güneş ile parti il yönetimini makamında kabul eden Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Namık Polater, . Seçimlerin, ülkemiz ve Erzincan için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Esnaf şehrin atar damarıdır

Milletvekili Adayı Sebahattin Karakelle, burada yaptığı açıklamada,
‘‘Esnaf bu şehrin bir vücudu bir atar damarıdır, Esnafımızın yüzünün gülmesi için, Türkiye’nin huzura ve istikrara ihtiyacı var, bu da güçlü iktidar ile olur. İnşallah 7 Haziranda yarım bıraktığımız işi kısmet olursa 1 Kasımda tamamlayacağız’’ dedi.
Son seçim beyannamesinin toplumun her kesimine hitap ettiğini ifade eden Karakelle, ‘‘genç esnaf kardeşimize proje sunması halinde 50 bin TL hibe, ayrıca 100 bin TL kredi imkanı sunulduğunu söyledi.


Tavuk Kombinası önümüzdeki yıl açılacak

Et ve Süt Kurumu tarafından Erzincan da yaptırılan Erzincan Tavuk Kombinasının önümüzdeki yıl hizmete açılacağını söyleyen AK Parti Erzincan Milletvekili Adayı Sebahattin Karakelle, bu tesis sayesinde Erzincan 11 ilin bölgesi olacağını, 11 ilde yetiştirilen tavukların Erzincan’da kesileceğini söyledi.

Tavukların pazarı hazır

Burada kesim yapılan tavukların pazarının hazır olduğunu Milli Savunma Bakanlığının birliklerine verileceğini sözlerine ekleyen Karakelle, açılış yapıladıktan sonra 105 kişi kadrolu 150 kişi ise hizmet alımı şeklinde istihdam edilecek ve bu kombina sayesinde Erzincan’da açılacak olan tavuk çiftliklerinde ise dolaylı yollardan yaklaşık 4000 kişinin istihdam sahibi olacağını söyledi.