Erzincan’ı AK Parti’den Dr. Talha Erol Durmaz, CHP’den ise Erdoğan Özyalçın mecliste temsil edecek.
Gerçekleştirilen seçim sonrası AK Parti İl Teşkilatı bünyesindeki İl Başkanı Orhan Bulut, Erzincan’ı AK Partiden temsil edecek olan AK Parti Erzincan Milletvekili Dr. Talha Erol Durmaz ve AK Parti ikinci sıra milletvekili adayı Av. Serkan Bayram seçim değerlendirmesinde bulundu.

Vatandaşın yapmış olduğu tercihe saygı duyuyoruz.

“AK Parti Erzincan İl Başkanı Orhan Bulut açıklamasında; “7 Haziran seçimlerimizin neticelerini aldık. Cenab-ı Hak ülkemize ve şehrimize hayırlı uğurlu eylesin. Tabi ki seçimler vatandaşın kendisinin konuştuğu noktalardır. Onun için gerek Erzincan seçmeni, gerek Türkiye’deki seçmen buradaki bütün partilere gerekli oyunu vermiş ve tercihini yapmıştır. Buna herkesin saygı duyması lazımdır. Bizde AK Parti Erzincan İl Teşkilatı olarak vatandaşın yapmış olduğu tercihe saygı duyuyoruz. Tabi ki biz baya bir 2-0’a inanmıştık. Hakikaten çokta yaklaştık. Yani belki siz YSK’dan aldığınız bilgilere göre 2 Bin 300 gibi bir fark gözüküyor ama yurt dışı oylarını da sayınca fark baya bir aşağıya geliyor, 800 gibi bir civara kadar düşüyor. Tabi bu bizi Erzincan olarak üzdü. Aslında Türkiye’deki tabloya da bakarsanız 2-0’ı yapsaydık en azından Erzincan olarak sevinmiş olacaktık. Ama kısmet böyleymiş, Serkan kardeşimiz geldi, Talha Bey ile birlikte bu süre içerisinde hakikaten iyi bir uyum gösterdik ve güzelde bir çalışma yaptık. Erzincan’da bütün herkese, bize oy veren vermeyen, bugünkü tercihleri ne olursa olsun hepsine teşekkür ediyoruz. Gerçekten çalışan teşkilatlarımıza, özelikle Kadın Kollarımıza teşekkür ediyoruz, hakikaten müthiş bir çalışma gösterdiler. Ama nihayetine vatandaş tercihini yaptı. Biz siyasiler çok konuşuruz ama 7 Haziran’da vatandaş konuştu ve hepimiz buna saygı duyacağız. Türkiye’de zaten gereken açıklamalar Sayın Genel Başkanımız tarafından yapılıyor, tabloyu göreceğiz. Buradan asıl bir tablo çıkar, bundan sonra hükümet şekli nasıl değişir, onu önümüzdeki dönemde hep beraber inşallah göreceğiz. Bununla ilgili fazla bir değerlendirme yapmaya gerek yoktur” dedi.


Ardından konuşan AK Parti Erzincan Milletvekili Adayı Av. Serkan Bayram ise açıklamasında; “7 Haziran seçimlerini geride bıraktık. Neticede demokratik bir seçim oldu. Çıkan sonuçlara hepimiz saygılıyız ve verilmesi gereken mesajı da çok iyi aldık. Halkımız kendi iradesini, söyleyecek sözünü oyuyla bize söylemiştir. İnşallah Türkiye genelinde de daha iyi olacağını düşünüyorum. Erzincan özelinde de yaklaşık 2 aydır adayım. Burada belde, ilçe, köy demeden her yeri dolaştım, gayret gösterdik ve bizler 2-0’a inanmıştık. Seçimde de sandıkların %99’u açılana kadar durum 2-0’dı. Son %1’lik dilimde 1-1’e düştü. Tabi başkanımızın da dediği gibi yurt dışından gelen oylarla birlikte 2 Bin civarında olan fark 800’lere düşmüştür. Teşkilatımız tarafından da geçersiz oylara yönelik bir çalışmamız vardır, bu konuda teşkilatımız her şeyi takip ediyor. Bize destek olan teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız ve bütün teşkilatımız gerekli çalışmaları göstermiştir. Can Erzincan’ımıza ve çok değerli hemşerilerime de beni bağrına bastıklarından dolayı, bize vermiş olduğu değerden dolayı hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Bizler Erzincan’ımızın sevdalısıyız. Her zamanda Erzincan’ımızın yanındayız. Erzincan’ımızla ilgili yapılması gereken her program, her projede, her talepte onların yanındayız. Cep numaramızı dağıttık, her zaman bize ulaşabilirler. İsterse bizin vakıflarımızda, derneklerimizde olan faaliyetlerimiz neticesinde yine İstanbul ve Erzincan arasında köprü olmaya gayret göstereceğim. Üzerimize ne düşüyorsa yapacağız, seçim döneminde ne söylemişsek onları da yerine getireceğiz. Bizler Erzincan’ımızı seviyoruz. Bu şehrin hizmete ihtiyacı var. Bugüne kadar geçmişte görev yapan vekillerime ve Belediye Başkanlarıma partili, partisiz hepsine teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni dönemde de görev yapacak olan vekillerimize de başarılar diliyorum. Talha Bey’inde her zaman yanındayız, bizler Erzincan için varız. Bütün halkıma bu teveccühlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Yine kazanan bir gün Erzincan olacak ve bu şarkı burada hiçbir zaman bitmeyecek. Bizde durmak yok yola devam” dedi.



Son olarak konuşan Erzincan AK Parti Milletvekili Adayı Dr. Talha Erol Durmaz ise açıklamasında; “Seçimler demokrasinin şölenidir. Bizlerde bu yarışta ciddi anlamda efor sarf ettik ve Allah’a hamdolsun bu seçim Erzincan’ımızda ve Türkiye genelinde herhangi bir taşkınlık olmadan, herhangi bir kimsenin bile burnu kanamadan seçim sonuçlandı. Seçimlerde halk konuşur ve elbette ki demokrasimizde bunu gerektirir. Türkiye çok güçlü bir demokratik yapıya sahiptir, biz buna inanıyoruz. Bu demokratik yapıda mutlaka bir hükümet teşkil edecektir. Olmasa da bunun alternatifleri her zaman mevcuttur. Elbette buna genel merkezimiz karar verecektir. Yalnız AK Parti’nin ikinci sırada olan partiye bile en az 2 kat fark attığını hatırlatmak isterim, bu bir başarıdır. Bir puan veya 2 puan oylarını yükselten partiler zafer çığlıkları atarken AK Parti’nin %40’lık bir başarısı gözden kaybedilmemesi gerekir. Mutlaka siyasi hesap yapanlar bunu dikkate almalıdır diye düşünüyorum. Erzincan’ımızda gerçekten Türkiye genelindeki seçim çalışmalarının en iyi örneğini biz gördük, yaşadık. Sonuçta çok kritik bir rakamla 2 Milletvekilini kaybetmiş görünüyoruz. Tabi ki itiraz süreci hakkı saklı kalmamak üzeredir. Biz Serkan kardeşimle gerçekten iyi bir seçim çalışması yaptık. Erzincan’ın hemen hemen her köşesine ulaştık. Sıkmadık el bırakmadık. Yine İl Başkanımızla birlikte ciddi anlamda güçlü bir teşkilat çalışması gerçekleştirdik. Bunun için teşkilatımızın her noktasındaki, İl Başkanlığı’nda olsun, Merkez İlçe Başkanlığı’nda olsun, Kadın Kolları’nda olsun, Gençlik Kolları’nda olsun tüm kardeşlerime emeklerinden ötürü tek tek teşekkür ediyorum ve alnından öpüyorum. Bu güzel bir başarıdır. Aynı zamanda Erzincan’ımızda teveccühünü gösteren, oy veren, dua eden tüm hemşerilerimize teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Biz yeniden bir hızlı harekete başlamak için hafiften bir gerileme yaşadık, bu doğrudur. Ama inşallah hızlı ilerleyişimizin bir başlangıcı olacaktır. AK Parti için durmak yok yola devam, en azından hizmete devam, verilen hizmetin kıymeti bilinene kadar, hizmeti anlatmaya devam edeceğiz. Bu hizmetlerimizin kıymeti daha sonra açığa çıkacak. AK Parti’nin yapmış oldukları ve istikrarın ne anlama geldiğini milletimiz görecek ve AK Parti teveccühü bir kat daha artacak diye düşünüyorum. Bu seçimin memleketimize, milletimize, İslam Alemine ve tüm dünyaya hayırlı olmasını diliyorum” dedi.