Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Milletvekili adayları Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram, beraberindeki partililer ile birlikte seçim çalışmalarını sürdürüyor. Beraberlerinde AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut, Merkez İlçe Başkanı Tuna Güneş ve partililer ile birlikte EGC’yi ziyaret eden AK Parti Milletvekili Adayları Karakelle ve Bayram, EGC Başkanı Recep Demirci ve gazetecilere seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

            1 Kasım seçimlerinin ülkemize ve Erzincan’a hayırlı olması temennisinde bulunan EGC Başkanı Recep Demirci, son zamanda yaşanan olaylarında son bulması temennisinde bulunarak, bütün siyasi partilere seçim sürecinde başarılar diledi.

            EGC’de açıklamalarda bulunan Sebahattin Karakelle; “Türkiye 7 Haziran’da ülkemiz bir seçim süreci yaşadık. Milletimiz bir karar verdi ancak biz AK Parti olarak 13.5 yıllık hizmetimizde milletimiz elbette mutlaka bizimde eksiklerimiz olmuştur ki tek başına iktidar olma noktasında bize yetki vermedi. Yüzde 41 oy oranı ile birinci parti olduk ama dedi ki birlikte koalisyon olun. Türkiye’nin geçmişine baktığımızda ülkemiz ne çektiyse koalisyondan çekmiştir. Bizde halen koalisyon kültürü gelişmemiştir. Paylaşım yoktur. Biz AK parti olarak hemen seçimden sonra Başbakanımız siyasi partileri ziyaret etti, koalisyon noktasında birlikte hareket edelim, millet bize bir mesaj verdi, ülkeyi beraber yönetelim ama milletimizde şahit oldu ve AK Parti tek kaldı. Nitekim Cumhurbaşkanımız Anayasa’nın kendisine verdiği yetkiyi kullanarak Türkiye’yi erken seçime götürdü.” dedi.

Yapılacak olan seçimin ülkenin birliği ve bütünlüğü için çok önemli olduğuna değinen Karakelle, “1 Kasım’da yeni bir seçim olacak. Ümit ediyoruz ki 1 Kasım seçimleri ülkemiz için, Erzincan’ımızı için. Bunun dışında gönül coğrafyamızda gerçekten zulüm gören, her gün ölümle burun buruna gelen komşu ülkelerimiz ve diğer Müslüman ülkeler var. Onların hepsi yüzünü Türkiye’ye döndü. 1 Kasım seçimleri ülkemiz için 78 milyonumuz Kürtüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sunnisiyle ne kadar önemliyse o coğrafya için o kadar çok önemli. Biz Erzincan olarak ta hamd olsun tüm kadrolarımızla 13.5 yıldır elimizden geldiği ölçüde hizmet etmeye çalıştık. Basın mensupları bizim gücümüze güç kattı. Hemşehrilerimizi bilgilendirdiniz, bizi uyardınız. Eğer Erzincan’da bir başarı elde edilmişse basın mensuplarının büyük katkısı vardır. İnşallah bu seçim sürecinde de, biz şuna talibiz; biz bütün siyasi partilerin adaylarına başarılar diliyoruz. Araçlarımız ayrı olsa da amaçlarımız birdir. Erzincan’da Erzincanlı hemşehrilerimize hizmet etmektir. Onlarında gayesi budur. Takdir Allah’tan teveccüh hemşehrilerimizden. Ama biz şunu ifade ediyoruz, biz Erzincan’a, ülkemize hizmete talibiz kadrolarımızla. Bu seçim o kadar çok önemli bir seçim ki, Erzincan’ın geleceğini birlikte şekillendireceğiz. Ülkemizin birlikteliğini, bu seçim ülkenin istikrarı ve huzuru için çok önemlidir.

Ülkemizin birliğini, beraberliğini, dirliğini bozmak için hedefte şu var; AK Parti’yi nasıl yok ederiz, Türkiye’yi nasıl Suriye ederiz. Üzerimizde bir oyun oynanıyor. Bu oyunu inşallah biz Erzincan’da bozacağız. Erzincan’daki hemşehrilerimizin birliği ile sağduyusu ile biz inanıyoruz ki bu seçim sonuçları Erzincan için bir demokrasi şöleni olacaktır. Biz Erzincan’da ülkeye birlik ve beraberlik mesajı vereceğiz. Gecemizi gündüzümüze katacağız, bizim partimiz hizmet partisidir. Rozetlerimizi çıkarıyoruz. Partimiz Erzincan partisidir. Sonuçta bizim MHP’li seçmen kardeşlerimiz, CHP’li seçmen kardeşlerimiz, Sadet Partili seçmen kardeşlerimize şunu diyoruz; biz AK Parti olarak seçimden sonra rozetlerimizi çıkarıp, Erzincan’ın partisi olacağız. Birlikte bu şehri yöneteceğiz. Bize bir fırsat versinler tekrar. Serkan Bayram kardeşimiz ile birlikte bu şehri yönetmeye talibiz. Seçim sonuçlarının Erzincan için, ülkemizden için hayırlı olmasını rabbimizden niyaz ediyorum. Sizlerle birlikte bu şehri yöneteceğiz. Erzincan bizim için dünümüz dür, bugünümüz dür, yarınımız dır. Erzincan için hayallerimiz var. Gelecek adına umutlarımız var. İnşallah Erzincan’da biz bunu sağlayacağız. Terör örgütü şuanda istiyor ki, bu seçim sürecinde korku salmak istiyor. Silah zoruyla oy almak istiyor. Biz Erzincan’da bu oyunu bozacağız. Teşkilatlarımız olarak Erzincanlıların emrindeyiz. Onların hizmetkarlığına talibiz ama bunu birlikte yapacağız. Basınımızla yapacağız. Taraf olun demiyorum ama milletten yana da taraf olmak lazım diyorum.” ifadelerine yer verdi.