Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar Göksel, AK Parti İl Başkanlığı 4. olağan kongresine katılmak üzere Erzincan'a geldiler. Erzincan Havalimanı'nda coşkulu bir şekilde karşılanan Bakan Yıldırım ve Bakan Şahin, Vali Selman Yenigün'ü makamında ziyaret ettikten sonra kongrenin yapıldığı 13 Şubat Kapalı Spor Salonu'na geçtiler. Burada vatandaşların sevgi seli ile karşılanan iki bakan salondakilere karanfil dağıttı. AK Parti İl Başkanı Salih Eğinlioğlu'nun konuşmasının ardından kürsüye gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Türkiye'de her alanda 80 yılda başarılamayanları 9 yılda başardıklarını ifade ederek, "Bitirilemeyen yollar, tüneller, fabrikalar, barajlar ile milletin, devletine, yöneticilerine güvenmesini sağladık" dedi.

AK PARTİ İL BAŞKANLIĞINA BAŞSOY SEÇİLDİ

Adalet ve Kalkınma Partisi Erzincan İl Başkanlığının 4. Olağan genel kurulunda mevcut İl Başkanı Salih Eğinlioğlu aday olmazken, seçime tek liste olarak giren Cemalettin Başsoy Ak Parti Erzincan İl Teşkilatının yeni il başkanı oldu.

BAKAN YILDIRIM: "SİLAHI BIRAKIN GELİN FİKRİNİZİ SÖYLEYİN"
Bakan Yıldırım konuşmasında ülkenin birlik ve beraberliğine karşı mücadele edenler olduğunu hatırlatarak, bin yıldan buyana bu topraklarda kardeş olarak, birlik ve beraberlik olarak yaşamış bir milleti bölmeye, hiç kimsenin hakkı ve haddi olmadığını söyledi. Yıldırım, "İşte bunun örneği Erzincan'dır, birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyoruz. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin ay-yıldızlı bayrağı altında, hür ve bağımsız olarak yaşamaya and etmişiz. Bu andımızı da sonsuza kadar yaşamaya devam edeceğiz. İçişleri Bakanımız Sayın İdris Naim Şahin'i özellikle tebrik ediyorum. Göreve geldiği ilk günden beri, insanımızın huzuruna, barışına, güvenliğine kast edenlere göz açtırmıyor. Fesat yuvalarına fırsat vermiyor" şeklinde ifade ettiTerör örgütüne silah bırakma çağrısında da bulunan Yıldırım; "Diyoruz ki gelin silahı bırakın, silahla adam öldürmekle, huzursuzluk çıkarmakla, terör estirmekle hiçbir yere varamazsınız. Bu ülke için söyleyecek bir tek sözünüz varsa silahı bırakın, gelin fikrinizi söyleyin onu da yapalım, ülkeyi birlikte çağdaş uygarlık seviyesine taşıyalım. Bunun ötesi boş hayaldir, bununda böyle bilinmesini istiyorum" dedi. Bakan Yıldırım'ın ardından konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ise, Türk Milleti var oldukça birlik ve beraberliğe karşı hareket edenlerin boş hayallerden öte gidemeyeceklerini hatırlatarak, birlik ve beraberliği bozmaya çalışanların ülke içinden değil de ülke dışından yapılan çabalar olduğunu söyledi.
BAKAN ŞAHİN, TERÖRLE İLGİLİ, YAZARLARA GÖNDERME YAPTI
Bakan Şahin, "Bu çabalara maalesef benim Kürt kardeşlerimin zavallı ve genç çocukları kandırılarak alet edilmektedir. İnsanlık dışı bir yaşamın mahkumu yapılmaktadır. Terörün ağa babaları, yöneticileri, baronları hayatı çok rahat yaşamaktadırlar. Bir elleri balda, bir elleri yağdadır. Ceplerinde para dolu, altlarında konfor sonsuzdur, ama kandırılmış, korkutulmuş, kaçırılmış 15-16-17-18 yaşındaki fakir halk çocuklarının ortalama yaşı 40'ı geçmemektedir. Türkiye'de ortalama ömür 76 iken dağda kandırılmış benim fakir çocuklarımın ömrü 35'i geçmemektir. Bu oyunu her yerde anlatacağız, mecliste de anlatacağız, Erzincan'da da anlatacağız, bunların maskelerini düşüreceğiz" dedi. Terör örgütü yapısının içerisindeki 4 kişiden 2'sinin Türk vatandaşı olduğunu ifade eden Bakan Şahin, "Diğer ikisi ya İsrail'den, ya Suriye'den, ya İran'dan, ya Irak'tan yada Ermenistan'dandır. Yada çok nadir diğer ülkelerdendir" dedi. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin konuşmasında terörle mücadele de bazı köşe yazarları tarafından yazılan yazıları da eleştirerek; "Kimin derdi kimin içindir. Kim ne için ne yaptığını iyi düşünmelidir ve terörle ilgili konularda herkes konuşurken 9 defa, yazarken de lütfen iki defa düşünmelidir. Neyi yazıyorum, niçin yazıyorum, kime yazıyorum, kime hizmet ediyorum diye düşünmek zorundadır. Bu ülke sadece içişleri bakanının, sadece ulaştırma bakanının, sadece başbakanın, cumhurbaşkanının sorumluluğunda değildir. Bu ülkenin ekmeğini yiyen, havasını teneffüs eden, suyunu içen herkes, bu topraklarda beslenen herkes sorumluluk taşımaktadır. Burada yaşayan, yazan, çizen, okuyan herkes bu ülkeye göre düşünmek ve bu ülkenin yüksek çıkarları için yapmak, yazmak durumundadır. Bunu Erzincan'dan hep beraber ilan ediyor ve hatırlatıyoruz" şeklinde konuştu. Bakan Şahin'in konuşmasının ardından ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar Göksel bir konuşma yaptı. Kongre faaliyet raporlarının okunmasının ardından aday olmayan Salih Eğinlioğlu ve yönetimine plaket verildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar Göksel daha sonra Erzincan İl Jandarma Komutanlığı'na geçerek burada görev yapan erlerle öğlen yemeği yedi. Gün içerisinde temaslarına devam edecek olan iki bakan, Erzincan Polis Meslek Yüksekokulu yeni binasının temel atma töreni ve Taksim Mahallesi'nde yapılacak olan konutların temel atma törenine de katıldı. Erzincan'a gelen Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçtar, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Asayiş Daire Başkanı Mehmet Tüzel, Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak da törenlerde hazır bulundu.