AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut yapılacak olan temayül yoklamasıyla ile ilgili bilgiler vererek; 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan 25'inci dönem milletvekili genel seçimlerine yönelik aday tespit çalışmaları devam ettiğini ve bu amaçla parti üyelerinin katılımı ile temayül yoklaması ve mülakatlar gerçekleştirildiğini anımsatarak şu görüşlerde bulundu; “Merkezdeki yönetim kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda bugünde sivil toplum örgütlerimizin görüşlerini almaya gayret ediyoruz. Partimizin amacı şu Erzincan’da ne kadar insanları temsil eden örgüt var ise onları da bizim partimizde ki aday adaylarının hangisini görmek istiyor ise bununla ilgili tercihlerini yapsınlar.

Buradaki sivil toplum kuruluşlarının bizim partimizde olup olmaması hiç önemli değil herkesin görüşü bizim için önemlidir. Sonuçta seçeceğimiz milletvekilleri Erzincan’a hizmet edecek milletvekilleridir. Bu doğrultuda da partili olup olmamasına bakmaksızın bütün sivil toplum örgütlerinin görüşlerini almayı hedefliyoruz. Buda partimiz için çok önemli. Sonuçta seçeceğimiz insan yarın Erzincan’a hizmet edecek bu amaçla bunu yapıyoruz.” dedi.

Edinilen bilgiye göre STK temayülünün Erzincan’da bulunan vakıf, dernek, meslek kuruluşları ve benzeri bütün STK'larda görev yapan sadece yönetim kurulu üyelerinin davet edilerek, parti binasında saat 08.00 ila 17.00 saatleri arasında oy kullanma işlemi tamamlandı.

Yapılan temayülde oy kullanan STK yöneticileri kimleri milletvekili olarak görmek istediklerini, 2 tercihi oy pusulalarına yazmak suretiyle kanaatlerini bildirmiş oldular.