Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzincan İl Başkanlığı  5. Olağan Kongresi İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti Gurup Başkan Vekili Naci Bostancı, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti İl Başkanı Burhan Çakır ve partililerin katılımı ile 13 Şubat Spor Salonunda coşkulu bir şekilde yapıldı. 

AK Parti Erzincan 5. Olağan Kongresinde  Orhan Bulut tek liste olarak girdiği seçim sonrasında İl Başkanı olarak seçildi.                 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan teşekkülü oluşturuldu. AK Parti İl Başkanı Burhan Çakır’ın konuşmasının ardından, AK Parti Gurup Başkan Vekili Naci Bostancı, AK Parti hükümetinin 12 yıl süresince yaptığı çalışmalara değindi. 

AK Parti Hükümeti ile ülkenin saha kalktığını ve Türkiye’nin her noktasına aynı yatırımların yapıldığına dikkat çeken AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım; çözüm süreci konusuna değinerek çözüm sürecinin Türkiye’nin doğusu ile batısını aynı şartlara getirmek olduğunu ifade etti. Yıldırım; Güneydoğu’da ne varsa İstanbul’da da o olacak dediklerini belirterek; “Şırnak’a havalimanı yaptık. Teröristlerin engellemesine rağmen Yüksekova’ya havalimanı yaptık. Bu sene sonunda inşallah açacağız. Bingöl’e, Iğdır’a havalimanı yaptık. Erzincan’ın bölünmüş yollarından daha fazlasını Güneydoğu’ya yaptık. Tam 12 yılda 14 katrilyon yatırım yaptık. İşte kardeşlik budur.” dedi.

 

AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZ HEP VAR OLACAK

Toprak bütünlüğü ve ilkenin üniter yapısının asla müzakere konusu olamayacağına atıf yapan Binali Yıldırım; “Gökte ay mevcut olduğu sürece hilal var olmaya devam edecek. Gökyüzünde yıldız var olduğu sürece, ay yıldızlı bayrağımız var olmaya devam edecek. Dünya durdukça ay yıldızlı ay bayrağımız dalgalanmaya devam edecek. Bunu herkes bilmelidir.” dedi. Yeni Türkiye’nin güçlü bir başkanlık sisteminin adı olduğunu ifade eden Yıldırım, “Yeni Türkiye 2023 hedeflerinin bir bir gerçekleşmesidir. Yeni Türkiye güçlü ekonomi demektir. Yeni Türkiye marka şehirler yapmak demektir. Yeni Türkiye milletin birliğinin beraberliğinin kardeşliğinin geliştirilmesi demektir.” diye konuştu.

 

BAKANLAR KURULU CUMHURBAŞKANI İLE BİRLİKTE TOPLANIYOR 

Binali Yıldırım tartışmalara neden olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu’na başkanlık etmesi konusunda da ilk kez konuştu. Yıldırım Türkiye’nin ilk seçilmiş,  21 milyon vatandaşın desteğini almış Cumhurbaşkanı’nın başkanlığında Bakanlar Kurulu’nun toplanıp toplanmayacağı konusunda fırtınalar koparmaya çalışıldığını vurgulayarak; “Şunu unuttular. Cumhurbaşkanımız bu milletin yüzde 52’sinin oyunu alarak gelmiştir. Anayasa’da da diğer kanunlarda da gerekli gördüğü hallerde Bakanlar Kurulu’na başkanlık eder,  başkanlığında toplar diye yazar. Kaldı ki Cumhurbaşkanımız ‘Ben farklı bir Cumhurbaşkanı olacağım. Milletin sorunlarına dertlerine Fransız kalmayacağım’ diye daha işin başında söylemişti. Güçlü bir Cumhurbaşkanı olmak, Başbakanın güçlü olması bu ülkenin daha güzel günlere, daha büyük hedeflere daha kolay gitmesi demektir. Ne oldu o tartışmalar geldi geçti. Birileri bir şey söyledi. Sonunda yarın Bakanlar Kurulu yarın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanacak, ülkenin temel konularını masaya yatırıp önemli kararlar alacak. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

BAKAN ALA, “KİMSEYE PABUÇ BIRAKMAYIZ”

AK Parti kongresinde konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala, çözüm süreci ve paralel yapıya değinerek; “Kimseye pabuç bırakmayız. Ama gördük ki derin bir ihanetinde işbirliği var. Bakın orada millet bu çözüm süreci olsun, bu mesele çözülsün diyor. Tam böyle bir kere daha çok önemli kararlar alınacak, açıklamalar yapılacak olaylar başlıyor ve olaylarda bazı bu paralel çete üyeleri gördünüz televizyonlarda götürdü devletin kendi polis araçlarını, sivil plakalı polis araçlarını yanan aracın üstüne atıyor ki yansın. Ya bu kadar ihanet olur mu? Ben oradaki safiyane, orada bulunan kardeşlerime de sesleniyorum. Bu bir örgüt haline dönüşmüş suç işliyor çekilin onların arasından, terk edilin ve kendinize çeki düzen verin. Yazıktır, günahtır. Biz ne PKK’nın provokasyonuna izin veririz, nede devlet içinde çöreklenmiş bazı çetelerin, o paralel çetelerin bizim politikalarımızı torpillemesine de izin vermeyiz. Dün başka bir ilimizde yine bir torpilleme oldu ve derhal görevden alındılar, soruşturma açıldı. Bu kadar açık net söylüyorum. Herkes adam gibi işini bilecek, işini yapanla bizim hiçbir işimiz olmaz kurallara uyan, amirini, memurunu bilenlerle işimiz olmaz ama kim ki paralel başka yapılardan talimat almaya başlar ve devletin ortaya koyduğu politikaları ve kanunların kurallarını çiğnemeye yeltenirse karşısında devletin yaptırımlarını bulur. Bu kadar açık ve net diyorum.” açıklamasında bulundu. 

Son günlerde yaşanan Peygamber Efendimize hakaretler ile ilgili konuyla alakalı olarak açıklamada bulunan Bakan Ala, “Fahri kainat efendimiz(sav) canımızdan aziz bildiğimiz Hz. Peygamberimize hangi hakaretler yapılmış onu biliyorsunuz. Bizde Türkiye’de böyle bir şeye kesinlikle izin vermeyeceğiz, bunun gereği olarak bazı tedbirler aldık. Başka türlüsü düşünülebilir mi? O zaman bizim bu işi yapmamızın anlamı yok. Yani bizim canımızdan aziz bildiğimiz Hz. Peygamberimize göz göre göre hakarete izin verilebilir mi? O zaman bu işi neden yapalım. Bunu terörü ilk anda şiddetle reddettik. Ama o terörü reddederken bu konudaki en üst düzey hassasiyetimizi çünkü yeryüzünde ondan daha değerli bir varlığımız yok bizim. O’na da dil uzattırmayız, O’na da el uzattırmayız. Bu kadar açık. Bunun için polisimiz tedbir aldı böyle bir hakaret olamasın diye, önden tedbir aldı bu paralel medya, bu paralelciler utanmadan, arlanmadan dünyaya şu yayını yaptılar, Türkiye’ye de yaptılar, Dünya’ya da yaptılar. Türkiye’de polis gazete bastı, gazeteyi biliyorsunuz, gazeteyi bastı dedi fikir özgürlüğü yok. Ben ne söyleyeyim arkadaşlar…” dedi. 

AK Parti 5. Olağan Kongrede Orhan Bulut ve yönetim listesindekiler partililere tanıtıldı. Kongrede son olarak katılımcılara çeşitli hediyeler verildi.