AK Parti MKYK üyesi ve Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram yaptığı yazılı açıklamayla Erzincan’a Bölge İdare Mahkemesinin kurulacağını söyledi.

Bayram açıklamasında;  “Erzincan’da kurulacak olan Bölge İdare Mahkemesi ile vatandaşların ve yargı mensuplarının yaşadığı zorluklar ortadan kalkacak. Erzincan’lı hemşerilerim bölge idare mahkemelerini ilgilendiren davaları için daha önceden Erzurum Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurmak zorunda kalıyordu. Hemşerilerimin hem ekonomik hem de zaman kaybına neden olan davalar artık Erzincan’da görülebilecek, böylelikle hemşerilerimizin mağduriyeti son yapılanmayla birlikte giderilecektir. Bu kapsamda kurulacak olan Erzincan Bölge idare mahkemesinin yargı çevresinde bulunan illerde ki idare mahkemeleri de Erzincan’a bağlı olacak.

Erzincan Bölge İdare Mahkemesi’nin yargı çevresi; Gümüşhane, Bayburt ve Tunceli illerinin mülki hudutlarını kapsayacak şekilde belirlenecek. Karar Resmi Gazetede yayınlanmasından sonra yürürlüğe girecektir. Şimdiden Erzincan Bölge İdare Mahkemesinin bölgemize, Erzincan’ımıza ve hemşerilerimize uğurlu ve bereketli olmasını diliyorum.” Dedi.