Erzincan Cumhuriyet Halk Partisi Teşkilatı Giresun’da helikopterin düşmesi sonucu Şehit olan Sema Kara’nın cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çelenginin ters dönderilmesi ile ilgili olarak suç duyurusunda bulundu.
CHP Erzincan İl Başkanı Ayhan Doğan yaptıkları suç duyurusu ile ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında, bu olayın takipçisi olacaklarını belirtti.
Doğan açıklamasında; “Giresun’da helikopterin düşmesi sonucu Şehit olan Sema Kara’nın cenaze törenine Başbağlar Katliamı yıl dönümü dolayısıyla katılamadık. Genel Başkan Yardımcımızın gelmesi dolayısıyla Başbağlar’a gittik. Genel Başkanımızın cenaze törenine göndermiş olduğu çelenke çirkin bir saldırı oldu. Bu durumu şiddetle kınıyoruz. Bu çirkin saldırılar ülkemize yakışmıyor. Olay gerçekleşirken emniyet güçleri olaya hiçbir müdahalede bulunmadı. Yapan kişiler ellerini kollarını sallaya sallaya Erzincan’da dolaşıyor. Bu durum bizleri derinden üzmektedir. Bu konu ile ilgili Valimiz Kayamakamımız ile görüşmeler yaptık ve olayın takipçisi olacaklarını belirttiler. Bizler de bu saldırı nedeniyle bu gün suç duyurusunda bulunacağız. Umarız ki gereken cezayı alırlar ve Türkiye’de bir daha bu gibi olaylar meydana gelmez. Bunun takipçisi olacağız” dedi.