Erzincan Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ve AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut merak edilen sorulara yanıt verdi.
15 Temmuzda 2. İstiklal Mücadelesini Verdik
AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle yaptığı açıklamasında; “ 2016-2017 Eğitim öğretim yılımızın açılışını yaptık. Erzincan tarihi bir gün yaşadı. Başbakanımız buradaydı. İlköğretim haftasının açılışının Erzincan’da yapılması ayrı bir gurur verici bir şeydi. Eğitim öğretim yılının ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. 15 Temmuz’u yaşadık ülkemiz bir uçurumun eşiğinde geri döndü. 15 Temmuzda 2. İstiklal mücadelesini verdik. Çanakkale’de de mücadele verdik ama o zaman düşman belliydi. Ama şimdi düşman belli değildi. FETÖ ve yandaşları bir darbe girişiminde bulundu. Bizde 27 gün boyunca meydanlara inerek mücadelemizi verdik. Her biriniz 27 gün boyunca meydandaydınız ve demokrasi adına dünyaya örnek olduk. Hiçbir millet bunu yapmamıştır. Biz bu milletin söz konusu vatan ise bir olduğunu beraber olduğunu dünyaya kanıtlamış olduk. Bazı dış güçlerin subayları da FETÖ’ye yardım ettiğini gördük. Mücadelemiz bundan sonra da devam edecek. Bu mücadelede 17 Aralık’tan beri devam ediyor. Gerek Cumhurbaşkanımız gerekse Başbakanımız diyor ki 17 Aralık tarihinden sonra bu hainlere ortak olmuşsa bağlarını koparmayıp ilişkilerine devam etmişse, FETÖ’ye hain dememişse cezasını mutlaka çekecek. Eğer suçsuzlar da varsa adalet ile suçlular ayıklanacaktır. İllerde başbakanımızın girişimi ile komisyonlar oluşturulacak, bunlar vasıtasıyla müracaatlar tekrar incelenecek ve gözden kaçan bir şeyler veya yanlış tespitler var ise ihraç edilmişse onlar da kanun hükmünde kararname ile geri dönebilecekler.
Cami Yapalım Hastane Kalksın Gibi Bir Düşüncemiz Yoktur!
”Devlet hastanesinin yerine yapımı planlanan cami noktasında aslı camiler bu milletin tapusu ve aidiyetidir. Cami ölçeğinde bizim 5-6 bin kişilik şehrin kimliğini de yansıtacak neden bir cami olmasın. Terzibaba camisi bunu yansıtıyor mu? Yansıtmıyor. Mimarisi Mimar Sinan tarzı değil. Bu şu demek değil. Camiyi yapmak için hastaneyi kapatalım. Bu zaten böyle değil. Bizim hastanemizin alanı oldukça büyük. Sadece bir kısmına bir cami yapılır. İhalesini yaptığımız hastanemiz en geç iki üç yıla bitecek. Ora bittikten sonra aşağıda yine poliklinik hizmetlerinin verilmesini bakan beye ilettik. Yıllardır bizde bunu savunuyoruz. Burayı komple kapatmak gibi bir ifademiz yok. Belediye başkanımızın da böyle bir düşüncesi yok. Bizim düşüncemiz yukarıda ki hastanemiz bitse de burada ki sağlık hizmetlerimiz devam etmelidir. Bizim yukarıda yapılacak olan hastanemiz 300 yataklı tahmini 2500 metre kare acil olan bir biriyle entegre.  O günkü şartlara göre bakılır ve planlama yapılır. Aşağıda ki hastanemizde 75-100 yataklı mini bir hastane olarak hizmetine devam eder. Cami projemizde o yerleşke içerisine rahatlıkla koyabiliriz. Mani değil hastaneye. Cami yapalım hastane kalksın gibi bir düşüncemiz yoktur."
300 Yataklı Hastane Yapılacak
Erzincan ile ilgili konulara gelince hastane durumu ile ilgili bilgiler vermek istiyorum. Tıp fakültemizin 300 yataklı ihalesi vardı. Sağlık Bakanı sayın Recep Akdağ’ın Erzincan ziyaretinde hastane ile ilgili b ilgiler aldı. Birkaçında değişiklik talep etti. Bunlardan biri acil ile ilgiliydi. Birkaç bölümle ilgili de tespitleri oldu ve ilgili Sağlık Bakanlığı inşaat emlak bölümüne de bunları iletmişti. Bu sürede bunlar tamamlanamamış aldığım bilgi bu süre 15 gün uzamış. Bunlar ilave edilerek tekrar 15 gün sonra ihalesi yapılacak. Doluluk oranı %90 olduğunu biliyoruz. Günlük baktığımızda bazen 5 bin olabiliyor. Bunlar iyi tedavi için geliyor bunu biliyoruz. İlkbahar gelmeden işin başlaması en büyük temennimiz. 2 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.
Sayın başbakanımız sayesinde 23 ilin kalkınması için bazı projeler hazırlandı. Bu illerin ekonomisine katkı amacıyla tarım, sanayi ve hayvancılık alanlarında ciddi yatırımlar yapılacak. Her ilde tespitler yapılıyor. Erzincan tarım ve hayvancılık bölgesi bu yüzden bu alanda bir fabrika olmalı. Bir diğeri ise sanayiye yönelik olmalı diye düşünüyoruz. Biz herkesin görüş ve isteğini yazılı olarak il başkanlığımıza ulaştırmalarını istiyoruz. Erzincan’ın hangi yatırımlara ihtiyacı var, istihdam problemini nasıl çözeriz, tarım ve hayvancılığı nasıl daha aktif hale getiririz, gibi herkesin bir düşündüğü bazı projeler olabilir bize bunları ulaştırın Erzincan’a gelmek isteyen çok iş adamı var. Erzincan son zamanlarda cazibe merkezi haline geldi. Gerek Başbakanımız sayesinde gerekse iklimin uygun oluşu, toprağın bereketli oluşu, birde Erzincan insanının misafirperver olması nedeniyle cazibe merkeziyiz" 
2017 Yılında Kapalı Sistem İle Sulama Gerçekleştirilecek
AK Parti Erzincan Milletvekili Karakelle; Devam eden bazı projelerimiz var, bunlardan bir tanesi Turna çayırı barajı. İnşallah 2017 yılında kapalı sistem ile sulama gerçekleştirilecek. Orası her zaman söylediğimiz gibi Harran ovası olacak. Diğeri ise sağ sahil ile ilgili problem vardı bunları da aşacağız. Nasıl aşacağız derseniz eğer, Ballıca barajının şu anda planlaması bitti proje aşamasına geçiliyor. Proje de çok hızlı ilerliyor, projenin bitmesi halinde de ihaleye geçeceğiz. Sağ sahilde 8 göletimiz var bunların ihalesi yapılmış hızla diğerlerinin de yapımı devam ediyor. En büyük problemimiz sulama ve bunu çözüyoruz söylemiş olayım.
Türkiye’de Sadece Erzincan’da Et Süt Kurumu Beyaz Et Entegre Tesisi Bulunuyor!
Et süt kurumunun bugün çiftçilerle sözleşmesi yapılacak. Kasım ayı içerisinde de üretime geçilecek yani düğmeye basılmış olacak. Çiftlik sıkıntımız var, bunları çözmemiz gerekiyor. Şu an Erzincan’da mevcut çiftliklerin kapasiteleri 600 Bin’i doldurmuyor. Yeni çiftlikler var 50 Binlik. Ama bu yıl Tarım bakanlığı Türkiye genelinde 50 Bin’liklere değil 25 Bin’likleri ilan etmiş. Biz de 50 Bin’liklere müracaat etmişiz ki her projenin proje sahiplerine 35 Bin maliyeti var. Tarım Bakanı’na bunu ilettik. Erzincan’ın bir ayrıcalığı olsun çünkü Türkiye’de sadece Erzincan’da Et Süt Kurumu Beyaz Et Entegre Tesisi bulunuyor. Bu nedenle pastadan büyük payı almamız gerekiyor. Biz 11 ilin bölgesiyiz, Et süt kurumunda Kasım ayı içerisinde üretime başlayacağız inşallah