Düzenlenen toplantıya il teşkilatının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.Gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak konuşan MHP İl Başkanı Bekir Aksun şu görüşlerde bulundu: “Geçmişinden ders almayanlar geleceklerine yön veremezler. Başkalarının izlerini takip edenler iz bırakamazlar. Başkalarına yön verenler kendileriyle birlikte geleceğe yön tayin edemezler. Şan ve şeref dolu mazimizin derinliklerine varamayanlar ince ayrıntıları çözemezler. Bugünlere ışık tutamazlar. Kurtuluş reçetesi oluşturamazlar. Çıkış yolu bulamazlar. Dağlıca’da, Iğdır’da, Diyarbakır’da, Şırnak’ta şehit düşen vatan evlatlarının acılarını yüreklerinde hissedemezler. Toprağa kan dökenler toprağın kıymetini bilemezler. Vatan, millet sevdasını kalplerinde taşıyamazlar. Vatanımızın hangi köşesinde olursa olsun rütbesi, kimliği, ırkı, cinsiyeti kim olursa olsun toprağa düşen her şehidimizin manevi huzurunda saygıyla, minnetle, şükranla binlerce kez eğiliyoruz ve Yüce Mevla’dan rahmetler diliyoruz. Geride bıraktıkları ana, baba eş ve çocuklarına ayrıca aziz Türk milletine başsağlığı diliyorum. Vatan sağ olsun, başınız sağ olsun.

Belki bu söylemler en acı sözlerdir. Bugünlerde en çok duyduğumuz içimizin sızladığı ve duymaktan her zaman imtina ettiğimiz sözlerdir. Ama söz konusu vatan ise gerisi teferruattır diyen bir anlayışın mensubu olmak bu acı sözlere muhatap olmaktır. Yutmaktır. Yutkunmaktır. Biz Türk milliyetçileri olarak her zaman haykırıyoruz. Eğer vatan sağ olacaksa ağlama sırası hangimizin anasındaysa ağlasın. Bu coğrafyada kalmanın bedeli kan ise onu da seve seve veririz. Helali hoş olsun. Lakin birileri bu vatanına canını feda ederken, birileri kendi saltanatlarını kuruyorsa, gemiciklerini artırıyorsa makam ve mevkilerini yükseltiyorsa ezilen halkını görmezden geliyorsa bunun bir bedeli olmalı. Yapanların yanına kar kalmamalıdır. Yetimin hakkı alınmalı. Hesaplaşma olmalı. Hak ve Adalet yerini bulmalıdır. Bunun savunulabilmesi için Türk milliyetçilerinin, ülkücülerin iktidara gelmesi gerekir. Milliyet türküsüyle geçmişte iktidara ramak kala 12 Eylül 1980 darbesiyle kervanımızı dağıttılar.” dedi.

Daha sonra konuşan Erzincan MHP birinci sıra milletvekili adayı Hüseyin Seçer ise şu görüşlerde bulundu; “Şehit bedenleri toprağı ısıtmaya başlayalı, şehit bedenleri toprağı ıslatmaya başlayalı, elbette ki hiçbir ağız ucuz laftan ucuz vaatten bahsedemez. Cümleler boğazlara düğümlenir. Konu vatan olunca mideye, paraya, ekonomiye taalluk eden laflar bir kenara itilir. Ne emeklimiz ikramiye beklentisine girebilir ne memurumuz maaş artışını bekler, ne işsizimiz istihdam umuduyla yaşayabilir. Çünkü söz konusu olan vatandır.

1 Kasımda yapılacak olan seçim Türkiye’nin geleceğini tayin edecek bir seçimdir. Vereceğiniz reyleri Türkiye’nin geleceğine vereceksiniz. Dininden devletinden, milletinden, hükmünden de hükümetinden de ayrılmış yetim bir diyar üzerinde güçlü çocuklarım muhteşem sarayların yükseleceğine evim bir avuç köy, sülalemde mezarlar olsun.

Liderler maddi düşüncelerini bir kenara bırakmalıdırlar. Strateji üretebilmek için ıstırap çekmek lazım. Ben size şu teminatı veriyorum. Ben Erzincan’ın her köşesinin ve her kişisinin adayıyım. Bizim çocuklarımıza ülkücülükten başka anlatacak bir şeyimiz yoktur.

Siyaseti çirken bir şekle büründürürlerse gök kubbeyi onların başına yıkarım. Siyasi birikimi olamayan, ilmi irfanı olmayan insanlar parlamento gibi seçkin bir platformda Erzincan’ın dertlerini dile getiremezler. Orada Erzincan’ı temsil edemezler. Nefsime itimadım olmasa çeşitli platformlarda Türkiye’nin en seçkinleriyle fikir münakaşalarında onlardan geriye kalmadığımı görmesem ben bu işlere talip olmam.” dedi.