11’ncisi gerçekleştirilecek olan kongre öncesi açıklamalarda bulunan MHP İl Başkanı Erkan Karaman, MHP teşkilatı olarak Erzincan’da ilk defa tek aday ile kongreye gidildiğini ve adayında Bekir Aksun olduğunu dile getirdi.

MHP İl Binasında basın toplantısı düzenleyen MHP İl Başkanı Erkan Karaman, kongre süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Karaman konuşmasında, “Kasım ayı 2013’ten itibaren göreve sayın Genel Başkanımız tarafından atandım ve o tarihten itibaren Erzincan’da il başkanlığını görevini büyük bir guru ve şerefle bu günlere getirdik. MHP 11. Olağan Kongresi hazırlıkları Kasım ayında başlatıldı ve bu ayın 26’sında sona eriyor. O günden bugüne kadar il yönetimi olarak bizler Erzincan’da tüm ilçelerde kongreleri yaptık. En sonda merkez ilçe kongremizi yaparak il kongremize gelmiş bulunmaktayız. Tüm Erzincanlıları il kongremize davet ediyorum. Kongremize MHP Genel Başkan Yardımcımız Mevlüt Karakaya katılacaktır. Kongremiz bu Pazar günü Kule Düğün Salonunda yapılacaktır.” dedi.

Kongreye tek aday olarak Bekir Aksun ve ekibine şimdiden başarılar dileyen MHP İl başkanı Erkan Karaman, “MHP Erzincan’da ağırlığı olan büyüklüğü olan bir parti. 2013 aldığımız bu göreve Mart ayında Yerel Seçimlerde yoğun bir çalışmayla hedefimize ulaşamasak ta bir başarı yakalamış durumunda. İnşallah bizden sonra gelecek yönetim bu başarıyı kat kat artıracaktır. Erzincan buna hazırdır, MHP buna hazırdır. Bazıları hesap içerisine giriyorlar. Her parti hesabını yapar. Görevi bırakıyorum ve bir daha aday olmayacağım. Bu partinin bir neferi olarak her zaman emrinde olacağım. 2015 Haziran ayında yapılacak olan seçimde Erzincan’da iddia ile söylüyorum MHP en iddialı parti olarak seçime girecektir. Hazırlıklarımız hep o yönde olmuştur. 2015 seçimlerinde Erzincan’da MHP en iddialı parti olacaktır. Yeni yönetim 7 Haziran seçimlerine odaklanacaktır. Seçimler demokratik olması şartı vardır. Biz elimizden geldiğince Ankara’nın hiç müdahalesini almadan kendi içerimizden seçimi yapma yetkisini aldık. 3-4 tane adayımız vardı. Bekir Aksun arkadaşımız aday olarak çıktı ve diğer adaylar feragat etmişlerdir. Bu ülkücü bir terbiyedir. İlk defa Erzincan’da MHP İl Başkanlığı tek ardayla seçime gidiyor. Buda MHP’de birlik ve beraberliğin sağlandığının işaretidir. Seçimin Erzincan’a hayırlı olmasını diliyorum.” açıklamasında bulundu.