rzincan Kavakyolu Belediye Başkanı Fikret Keskin TOKİ lerde yapılan müracaatlar sırasında görevi kötüye kullandığı iddiası ile Erzincan Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianame kabul edilerek yargılanmasına karar verildi.

Bazı basın yayın organlarında daha öncede Kavakyolu TOKİ lerde usulsüzlük yaptığı iddiası ile gündeme gelen Kavakyolu AK Parti Belediye Başkanı Fikret Keskin hakkında daha öncede ihalede usulsüzlük yapmak suçundan yargılanarak ceza aldığı öğrenildi. Kavakyolu 2 ci Etap TOKİ Konutları için görevi kötüye kullanmaktan hazırlanan iddianame Mahkeme tarafından kabul edilerek yenir bir dava daha açılmış oldu.

Kavakyolu TOKİ lerde yaşanan skandallarına bir yenisi eklenen söz konusu iddianamede ” 2.Etap TOKİ konutları için hak sahiplerini belirleyecek ön başvuru işlemlerinin Kavakyolu belediyesi yetkilileri tarafından 02.05.2012 tarihinde belediye binasında alındığı sırada. Sırada bekleyen müracaatçı talep sahiplerinin sırayla kayıt yapılırken kayıt bürosunda görevli belediye çalışanı H.A beyanına göre 325 sıradaki kayıt yapıldıktan sonra 100 sıra boş olarak atlanması talimatını vererek kaydın 426 sıradan itibaren sırada bekleyen şahıslara kayıt edildiği. Bazı talep sahiplerinin ”başvurularının kontenjanın dolduğu gerekçesi ile alınmamasını sağlamak suretiyle görevde keyfi davranarak kişilerin mağduriyetlerine neden olduğu.”  ifade edilerek görevi kötüye kullanmaktan Erzincan 2 Sulh Ceza Mahkemesinde 2013/492E sayılı dosya ile Belediye Başkanı Fikret Keskin hakkında dava açıldı.

Erzincan 2 Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamenin ardından İlk duruşmanın 23.01.2014 yapılacağı öğrenildi.