Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz hafta salı günü 64. hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, bugün kabine listesini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunması, akşam saatlerinde ise yeni kabine listesinin açıklanması bekleniyor. Açıklanacak olan yeni kabinede kuşkusuz Erzincanlıların gözü Binali Yıldırım'da olacak.

AK Parti kulislerine göre, yeni kabinede, kendini kanıtlamış deneyimli isimlerle, başarılı ve genç isimler harmanlanacak.

BAKANLIK KOTALARI

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi büyük kentlerin ‘tek bakan’ kriterinden istisna tutulacağını belirten kaynaklar, 11’in üzerinde milletvekili çıkarılan illerden 1’den fazla bakan olabileceğini ifade ediyor.

1 Kasım’da rekor oy oranına ulaşan illerin milletvekillerinin de, bakanlık konusunda bir adım önde oldukları dile getiriliyor. Kabinenin şekillenmesinden sonra AK Parti yönetimi de yeniden belirlenecek, parti yönetiminden bakanlıklara kaydırılan isimlerin yerlerine atama yapılacak. Meclis komisyon başkanlıkları içinse, 4 ve üzerinde milletvekili çıkarılan illerden isimler belirlenmesi bekleniyor.

ERDOĞAN'LA KAPSAMLI GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu’nun salı gününden bu yana yoğun programları nedeniyle, kabine üzerinde ikili istişareye pek fazla zaman bulamadıkları, o nedenle bugünkü görüşmenin kapsamlı ve detaylı olacağı vurgulanıyor.

BİNALİ YILDIRIM'IN ADI İKİ YERDE GEÇİYOR

AK Parti kulislerinden gelen haberlere göre Binali Yıldırım'ın ismi Başbakan yardımcısı yada Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda geçiyor. Yıldırım'ın Ulaştırma Bakanlığı görevini bıraktıktan sonra ekibininde dağıtılması kafalarda artık bu görevi yapmayacağı sorusunu da getirmesine rağmen AK Parti'nin 2023 hedefi doğrultusunda ulaştırma alanında yapacağı yeni yatırım ve projelerde Binali Yıldırım isminin olmasını da istediği gelen bilgiler arasında.