Ak Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle yaptığı açıklamada; “Günümüz dünyasının en dinamik mesleklerinden biri olan gazeteciliğin, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi bir misyonu olduğu muhakkaktır.  Milletin ortak sesi basın ve onun çalışanları olan gazetecilerimizin bu anlamlı günlerini kutluyorum.
Toplumun bilgi edinme hürriyetini yasal sınırlar içerisinde sonuna kadar savunan, irdeleyen ve bunu çok büyük cesaret örneği göstererek yapan basın mensubu kardeşlerimizin bu anlamlı günlerinin onların çalışma şartlarının iyileştirilmesine vesile olması en büyük temennimdir.
Basın mensubu halkın gören gözü, işiten kulağı, konuşan dilidir. Yaşananları, farklı görüş ve anlayışları yorumlayarak halka arzeden tarafsız bir anlayışla gazetecilik mesleğinin etik ilkeleri doğrultusunda görev yaptığı sürece topluma rehber olmaya devam edecektir.
Son bir yılda ülkemiz yaşamış olduğu hain terör saldırılarında ülkemizin birlik ve beraberliği için milletimizin terörle mücadelesinin başarıya ulaşması adına basınımıza çok büyük görevler düşmüştür. Bu görevlerini de en güzel şekilde yaptıklarına en yürekten inanıyorum.
Özellikle Erzincan’ımız da basın mensubu kardeşlerimizin daha ileri gitmesi, insanımızın daha müreffeh bir hayat standardına kavuşması yolunda üzerlerine düşen görevi layıkıyla yaptıklarına inanıyorum.
Günümüzde özgür ve özellikle çok sesli basın, ülkemizin son on yılda demokratikleşme adına aldığı mesafelerin bir göstergesi olduğuna inanıyorum. Ancak bununda yeterli olmadığı kanaatindeyim. Ülkemizin bu yolda emin adımlarla daha mesafeler alacağı ve bu yolda çalışmaların olduğu bilinmelidir.
Bu düşüncelerle başta Erzincan’da görev yapan gazeteci kardeşlerim olmak üzere tüm basın dünyasının bu anlamlı günlerini kutluyorum.”dedi.
Haberi Sosyal Medyada Paylaş :