Erzincan genelinde 256 okulda 3 bin 151 öğretmen ve 40 bin 581 öğrenci ders başı yaptı. AK Parti Erzincan Milletvekili Adayı Sebahattin Karakelle, İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ederek Milli Eğitim Müdürü Müdür Aziz Gün ve Milli Eğitim çalışanlarına yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Yapılan ziyaretlere AK Parti Erzincan Milletvekili Adayı Sebahattin Karakelle, AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut, Merkez İlçe Başkanı Tuna Güneş ile AK Parti İl ve İlçe yönetim kurulu üyeleri katıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaretinin ardından Erzincan’da bulunan okulları ziyaret eden AK Parti heyeti burada Okul idarecileri, Öğretmenler ve öğrenciler ile görüşerek sohbet ettiler. Yapılan ziyaretler hakkında bir açıklama yapan AK Parti Erzincan Milletvekili Adayı Sebahattin Karakelle, 2015–2016 Eğitim ve Öğretim Yılının öğrenciler ve öğretmenler başta olmak üzere bütün eğitim camiasına hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Karakelle açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Değerli öğretmenlerimize Türkiye’nin geleceği olarak gördüğümüz gençlerimizin, yavrularımızın eğitimi için harcadıkları emek, yaptıkları çok önemli katkılar nedeniyle teşekkür ediyor, yeni dönemde üstün başarılar diliyorum. İnanıyorum ki her yeni öğretim yılı Türkiye’nin her alanda yaşadığı büyük atılıma, büyük değişime güç katacak Türkiye’nin önüne yeni ufuklar açacaktır.

Öğrencilerimizin internet donanımlı okullarla teknoloji sınıflarıyla, akıllı tahtalarıyla buluşturulması, Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak, çocuklarımıza ve gençlerimize çağın gerektirdiği teknolojileri sunmakla mümkün olacağı anlayışı, çalışmalarımızın temel hareket noktasıdır. Zira eğitim alanında atılan her ileri adım Türkiye’nin aydınlık geleceğine yapılmış bir yatırımdır.

Bu anlayışla ve güzel duygularımla yeni öğretim yılının, kıymetli velilerimize, sevgili öğrencilerimize ve saygıdeğer öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.