Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bekir Sertadım, inşaatı devam eden Galericiler Sitesine bir ziyaret gerçekleştirdiler. Site inşaatının durumu hakkında bilgi alan heyet üye esnafı da ziyaret etti.

Burada bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Ulaştırma Bakanımızın verdiği destek ve milletvekilimizin de çabaları ile bu gün belediyenin öncülüğünde bir tesisin Erzincan’a kazandırılmak üzere olduğunu söyledi. Çakır sözlerini şöyle sürdürdü:

Burada 16 bin m2 alana kurulu yerleşkede 37 adet esnaf hizmet verecek. Orta bölümde ise 2. El araç pazarı kurulacak. Sabit işyerleri haftanın her günü hizmet verirken, Pazar alanı haftanın belli günlerinde çalışacak. Bu tesisin şehrimizde hizmete girmesi için çaba gösteren 2. El oto alım satım işi ile iştigal eden esnafımıza ve kooperatif yöneticilerine özellikle teşekkür ediyorum.

Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle de burada yaptığı açıklamada Erzincan’ın marka şehir olma yolunda hızla ilerlediğini vurgulayarak, yapılan tesisin yer seçiminden projesine kadar yerinde bir yatırım olduğunu ifade etti. Karakelle sözlerine şöyle devam etti:

Galerici esnafı yıllardır olumsuz şartlarda ticaret yapmaya çalışan bir esnaf gurubu. Bu gün yeni ve modern tesislerine kavuşuyor. Bu mutluluk verici bir gelişme. Artık küçük dükkanlarda kaldırım üzerlerinde araba satmaktan kurtuluyorlar. Bu yatırıma öncülük eden Belediye Başkanımız Yüksel Çakır’a ve yatırımı gerçekleştiren galerici esnafına teşekkür ediyorum.

Tesisin 2012 yılı sonlarında hizmete girmesi planlanıyor.