2015 genel seçimlerinde 25. dönem Ak Parti milletvekili aday adayı olan Müsteşar Kenan Bozgeyik ve adaylık için resmi başvuruda bulundu

2015 milletvekili seçimlerinde Gaziantep'ten aday adayı olan Kenan Bozgeyik resmi adaylık başvurusunu yaptı. Ak parti il binasında Ak parti il Başkanı Eyup Özkececiye resmi başvuru dilekçesini sunan Bozgeyik aday adaylığının gazianteplilere hayırlı olmasını diledi. Bozgeyik konuşmasında gaziantep'e hizmet etmekten gurur duyacağını belirterek hedefleri arasında Gaziantep'in sorunlarına çözüm olmak için büyük bir gayret göstereceğini ifade etti.

KENAN BOZGEYİK KİMDİR

Kenan Bozgeyik, 1966 yılında Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Gaziantep'de tamamladı. 1988 yılında Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü'nden mezun oldu. Mesleğe 1988 yılında Konya Yem Sanayi'nde memur olarak başladı. Yem Sanayi Genel Müdürlüğü'nde müfettiş yardımcılığı ve müfettişlik yaptı. Çevre Bakanlığı'nda müfettiş, TBMM'de danışman ve yine Çevre Bakanlığı'nda bakan danışmanı olarak çalıştı. 2003-2006 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Araştırma Planlama ve Koordinasyon Kuruluna başkanlık etti. 2006-2008 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkan Vekilliği ve 2008-2011 yılları arasında Ulaştırma Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı görevini yürüttü. . Bozgeyik; son olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında kurucu Müsteşarlığı yaptı.

Kenan BOZGEYİK, Erzincan Refahiye ilçesinden evli olup ; 7 Haziran 2015 Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Ak Partiden Gaziantep Milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ilk yıllarında; bakanlık yatırım programlarında Erzincan’ı hep ön sıralara alan Bozgeyik, Erzincana Engelsiz Yaşam Merkezi, Refahiye’ye Huzurevi, Erzincan İl Müdürlüğü Binası, Makam Arabası tahsisi gibi yatırımlarda da büyük desteği olmuştur. Kenan Bozgeyik’e Milletvekilliği adaylığı konusunda Erzincan olarak başarılar diliyoruz.