Gençlerle burada bir araya gelen ve  Dünyayı idare edenlerin iyi organize olmuş küçük gruplar olduğunu ifade eden Başkan Gül, en büyük sermayenin gençler olduğunu belirterek, iyi yetişmiş gençliğin önemli olduğunu , bu yüzden gençlerin bir araya gelerek yaptığı çalışmaların çok önemli olduğunu kaydetti.

Başkan Gül ve Memur-Sen heyetini  TÜGVA İl Temsilcisi Emre Özkan  karşıladı. Özkan Memur-Sen heyetine , vakıf binasını gezdirerek çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

TÜGVA'yı ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu belirten Memur-Sen Erzincan İl Başkanı Nebi Gül, Erdemli bir nesil yetiştirmek için gayret sarf eden TÜGVA'yı çalışmalarından dolayı kutladı ve her zaman destekçisi olacaklarını söyledi. Başkan Gül ayrıca gençlere yönelik yapılan ve yapılacak olan çalışmalara destek vermeye hazır olduklarını belirterek," Bilgili nesil, geleceğimizin daha refah içinde olması anlamına geliyor. Bu nedenle çocuklarımıza ve gençlerimize yapılan yatırımlar çok önemli. Biz de Memur-Sen  olarak yarınlarımız olan yavrularımızın daha iyi şartlarda yetişmeleri için eğitime büyük destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz

TÜGVA'nın  yeni nesil bir gençlik vakfı olduğunu ifade eden Özkan, dünya üzerindeki bütün gençlerin çalışma alanlarını kapsadığını anlattı. Özkan ayrıca, amaçlarının; gençliğin sosyal, fiziksel, zihinsel ve medeni gelişimlerini önemseyen, bu yaklaşımlarla düşünen, tasarlayan ve hayatlarına temas eden bir misyon belirleyen, kendini devamlı geliştiren, yenilikçi ve nitelikli insan oluşumuna katkı sağlamak olduğunu  belirterek, "  Türkiye Gençlik Vakfı, merkezi Türkiye, çalışma alanı dünya olan, yenilikçi olmaktan ve icat çıkarmaktan çekinmeyen Yeni Nesil Gençlik Vakfı'dır. TÜGVA, geleneklerine bağlı kalan çağın gereklerini iyi okuyabilen, topluma ve insanlığa değer katan, saygı, paylaşım ve hassasiyet ilkelerini benimsemiş, öz güveni yüksek, çalışkan, iyi ahlaklı, hoşgörülü, başarılı ve sorumluluk sahibi bir gençlik için çalışmaktadır."dedi.

TÜGVA İl Temsilcisi Ömre Özkan ayrıca Memur-Sen heyetinin TÜGVA'yı ziyaretinden dolayı mutlu olduklarını ve Başkan Gül ve heyetine teşekkür ettiğini söyledi.

Ziyarette Memur-Sen İl Başkanı Nebi Gül ile birlikte Diyanet-Sen Erzincan Şube Başkanı Zakir Yıldız,  Büro Memur-Sen Erzincan Şube Başkanı Necdet Yıldırım, BEM Bir-Sen Erzincan İl Temsilcisi Erol Şahin, Birlik Haber-Sen İl Temsilcisi Mustafa Sevilir, Kültür Memur-Sen İl Temsilcisi Murat Orhan, Eğitim-Bir-Sen 2 No.lu İl Temsilcisi Zafer Arli ve Birlik-Haber-Sen Yönetim Kurulu üyesi Nihat Işık hazır bulunurken  TÜGVA    İl Temsilcisi Emre Özkan, Başkan Yardımcısı Engin Başsoy, Yönetim Kurulu üyeleri M.Enes Sevilir ve Kadir Yıldırım'da vardı.