MHP Erzincan İl Başkanı İlhan GÜLIRMAK yaptığı yazılı açıklamada ''Öncelikle işgalci batının hevesini kursağında koyan canı ve kanı pahasına ‘ya istiklal ya ölüm’ diyerek kurtuluş savaşını veren ecdadımıza , onun önderi Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına Allah(c.c) tan rahmet diliyorum.
Milli mücadelenin akabinde kurulan  TBMM nin kuruluş gününün ulusal egemenlik ve çocuk bayramı olarak olarak ilan edilmesi ve bugünlere taşınması milletimizin ortaya koyduğu milli iradenin eseridir.
Bir milletin geleceği, yeni nesillere yükleyeceği sorumluluğa bağlı olarak şekillenecektir. Bu bayramın çocuklara armağan edilmesi geleceğine güvenle bakan  bir milletin yenilgi kabul etmeyen  hür iradesinin tezahürüdür.
Bu millet Türk İslam şuurunu hafızalarından silmediği müddetçe ilelebet bu bayramı kutlayacaktır.
Kurtuluş savaşı Türk milletinin yüzde onunun katılması gerçekleşmiştir. Bu gün anayasadan Türk adını çıkarmaya çalışanlar bu hakikati asla akıllarından çıkarmasınlar.
MHP Erzincan İl Teşkilatı olarak egemenliğimizin  sembolü olan  23 nisan bayramını kutluyor bu bayramın bu milletin çocukları tarafında ilelebet kutlanacağına olan inancımı bir kez daha yeniliyorum''dedi.