Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan 26. Dönem Milletvekilliği seçimleri öncesinde seçim çalışmalarını hızlandırdı. MHP Erzincan Milletvekili adayları Hüseyin Seçer ve Ahmet Kaya, beraberlerinde MHP İl Başkanı Bekir Aksun ve parti yönetimi, Erzincan Ülkü Ocakları İl Başkanı Çağatay Mutlu ile birlikte Erzincan Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek Erzincan'da faaliyette bulunan ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir süre sohbet ettiler.

Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan Milletvekili adayları Hüseyin Seçer ve Ahmet Kaya, beraberindeki partililer ile birlikte seçim çalışmalarını sürdürüyor. Ziyaretleri kapsamında; Erzincan Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden MHP heyeti seçim çalışmaları hakkında bilgiler verdiler.

1 Kasım seçimlerinin Türkiye ve Erzincan’a hayırlı olması temennisinde bulunan EGC Başkanı Recep Demirci, son zamanda yaşanan olaylarında son bulması temennisinde bulunarak, bütün siyasi partilere seçim sürecinde başarılar diledi.

1 Kasım’da yapılacak olan genel seçimler ile alakalı olarak açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Bekir Aksun, "Basın bizim hem kılcal hem de can damarımız. Kılcal damarımız olma sebebi bütün ücra köşelerde ki haberleri bize ulaştırması noktasında, can damarımız olması noktasında da bizim içimizde ki duygu ve düşünceleri bütün halkımızla paylaşma noktasında. Sizlere bu manada çok teşekkür ediyoruz. Sizler bizim her zaman ihtiyacımız olan, sesimiz, kulağımız olan bir kurumsunuz. Sizleri kendimizden ayrı düşünmüyoruz. 7 Haziran seçimlerinde sizleri ziyaret etmiştik. Akabinde 1 Kasım da ya yapılmak için alınan bir seçim kararı ile yeniden sahaya çıktık. Bu manda gezi ve ziyaretlerimiz arasında ilk olarak Gazeteciler Cemiyeti yer alıyor. Burada Silvan'da şehit düşen iki askerimize, bunlardan bir tanesi Erzincan'ımızın Tercan ilçesinden olması hasebiyle başsağlığı diliyorum. Biz önce ülkem, sonra partim ve ben diyen bir anlayışın mensuplarıyız. Bu manada Erzincan da bütün aday olan arkadaşlarımıza hangi parti olursa olsun hainler hariç başarılar diliyoruz" dedi.

Daha sonra bir açıklama yapan MHP ikinci sıra Milletvekili adayı Ahmet Kaya, "1 Kasım sürecinin zor bir süreç olacağının farkındayız. Türkiye de yaşanan problemlerin belli bir noktaya geldiği nokta olacak. Biz partimiz ve ülkemizin bu zor şartlarda neler yapılacağı öngörüsüyle insanların içine çıkıp onların dertlerini dinlemek için yola çıktık. 1 Kasım seçimleri ülkemize ve Erzincan'ımıza hayırlar getirir inşallah" dedi.

Yapılan ziyarette son olarak bir konuşma yapan Milliyetçi Hareket Partisi birinci sıra Milletvekili adayı Hüseyin Seçer, "Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde görev yerlerine gitmek için evinden çıkan 2 asker PKK'lıların silahlı saldırısı sonucu şehit olan askerlerimizi rahmetle anıyorum. Gönül ister ki şehitlerimizin kanı daha akmasın. Ülkemizde bir barış olsun. Ülkenin yüreği kanıyor. Hangi ilde olursa olsun. Yurdumuzun hangi köşesinde olursa olsun bu haberler bizi ziyadesiyle üzüyor. Vatanını seven, milletini seven herkesin bu tür olaylar karşısında çok üzüldüğünü hepimiz biliyoruz. Ülkenin bir genel siyaseti var. Genel siyasetin gidişatı pek salim bir yöne doğru olmadığı görünüyor. Siyasi partiler 1 Kasım seçimlerinden sonra ülke gerçekleri karşısında düşüncelerini, fikirlerini, zikirlerini tekrar gözden geçirecekler. Ben kendi partimden aldığım mesajlara bakarsam, onlara bakarak konuşursam eğer Milliyetçi Hareket Partisi ülkenin geleceği için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır bir partidir. 1 Kasım seçimlerinden sonra da sadece siyasi manevra olsun diye koalisyona girmediler, her şeye hayır dediler. Sathi politikaları karşısında, yüzeysel politikaları karşısında Milliyetçi Hareket Partisinin söyleyeceği sözü vardır. 1 Kasım seçimlerinden sonrada söyleyecektir. Milliyetçi Hareket Partisi kilit bir partidir. 1 Kasım seçimlerinden sonra iktidar ortağı olacaktır. İbreler gösteriyor ki hiç bir siyasi parti sandıktan tek başına çıkamayacaktır. Çıkamadığı takdir de de yine söz Milliyetçi Hareket Partisinin olacaktır. Milliyetçi Hareket Partisinin bundan sonra ki gelişmelere baktığımızda iktidar ortağı olacağı kesindir.

Erzincan'da faaliyet gösteren mahali gazetelerin objektif değerler çerçevesinde görev yaptığınızı ve tarafsız olduğunuzu, her şeyi Erzincan için memleketimiz için düşündüğünüzü görüyor ve sizlerle her zaman iftihar ediyorum. Yüksek bir performansınız var. Sizleri zevkle ve gururla takip ediyorum. Seçim çalışmalarında ilgileriniz, alakanız ve görüşleriniz bizleri çok memnun ediyor. Basın ahlak yasasına bağlı kalarak bundan sonra ki süreçte de o tarafsızlık ilkenizi koruyacağınıza, her gelişmeyi objektif değerlendireceğinize eminim" diye konuştu.