MHP İl Başkanı Aksun açıklamasında bazı partilerin halkın iradesini hiçe sayarak aday belirlediklerini ifade etti.   

Adaylarla birlikte bir basın açıklaması yapan MHP Erzincan İl Başkanı Bekir Aksun “7 Haziran 2015 genel seçimlerinde yarışmaya girecek olan aday adaylarının tüm siyasi partilerde olduğu gibi bizlerde belirlendi yüksek seçim kuruluna sunuldu buna göre milliyetçi harekat partisinin Erzincan’da birinci sıra adayımız Ümit Özker, İkinci sırada Mutlu Özdemir yarışa katılmış olacağız.

HEDEFİMİZ İKTİDARI YAKALAMAK

Biz bu anlamda Milliyetçi Hareket Partisi adaylarına ve tüm siyasi partileri adaylarına başarılar diliyoruz hepsinin Erzincan’ımıza milletimize vatanımıza hayırlı olmasını diliyoruz.  Genel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisinin hedefi tabii ki de İktidarı yakalamak ve Türkiye’nin içinde bulunduğu bu sıkıntılı süreçten çıkarmaktır. Bizler Türkiye genelinde hazırlamış olduğumuz listelerle iktidara talip olduğumuzu ve Türkiye’yi yönetmeye talip olduğumuzu bir kez daha teyit etmiş durumdayız.

HALKIN İRADESİ HİÇE SAYILMIŞTIR

Milliyetçi Hareket Partisi ahbap çavuş ilişkisiyle yakın aile pazarlıklarıyla hiçbir zaman aday belirleme yoluna gitmedik bütün demokratik kuralları işlettik bu manada genel merkezimiz yapılan temayül neticesinde ve bire bir görüşmeler teşkilatların görüş ve düşünceleri alınaraktan adaylarımız belirlenmiş durumdadır ama rakip partilerimize baktığımızda Erzincan’ımız için Cumhuriyet Halk Partisi ön seçimde belirlenmiştir ama bu maalesef iktidar partisi burada ismi olmayan bir adayın ikinci sırada yarışa katılmış böylelikle halkın iradesi hiçe sayılmış Erzincan'ın ve Erzincanlının duygu ve düşünceleri geri plana atılmıştır. Biz bu manada yarışa katılacak olan arkadaşlarımızın dört kişili aday adayı olarak yarışa katıldılar ve bu dört kişiden ikisi belirlendi diğer ikisi de bizimle beraber hareket edeceğini teyit etti bu Türkiye genelinde bütün aday adaylarımızın aynı görüş ve düşüncelerimizde sosyal paylaşım sitelerinde görmek mümkün. Biz siyaseti hiç kimsenin üzerinde halkın iradesi üstünde bir siyasi düşünce olmayacağını ve halka rağmen siyaset yapılamayacağı konusunda hemfikiriz tabi partimiz kendi seçim beyannamesini önümüzdeki günlerde açıklayacaklardır”dedi.         

MHP Erzincan 1.Sıra Milletvekili Adayı Ümit Özker yaptığı açıklamada “7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinin ilk aşaması olan aday belirleme aday adaylık sürecini tamamlamış bulunuyoruz. Gerek partimiz gerek aday adaylarımız bu süreçte şeffaf ve saygın bir politika anlayışı güderek listelerimizi oluşturduk inanıyoruz ki partimiz bu süreçten güçlü olarak çıkmıştır. Önümüzde yapılacak olan seçimlerde de halkımızı kucaklayan bütünleştiren sade saygın samimi dürüst bir politika güdeceğiz. Kesinlikle pozitif bir siyaset uygulayacağız. Yapılacak olan seçimlerin halkımıza ve tüm siyasi partilere hayırlı olmasını diliyorum ”dedi.

MHP Erzincan 2.Sıra Milletvekili Adayı Mutlu Özdemir yaptığı açıklamada “ 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekili seçimlerinin vatanımıza milletimize şehrimize hayırlı olmasını diliyorum “ dedi.