İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen MHP 10. İl Başkanlığı Kongresi'ne, MHP Merkez Yürütme Kurul (MYK) Üyesi Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Lütfü Türkkan, MHP MYK Üyesi Hasan Özarslan, MHP İl Başkanı Temel Özdemir Özelgül, delegeler ve partililer katıldı.

Divan başkanlığını MHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Lütfü Türkkan'ın yaptığı 10. Olağan İl Kongresi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Görev süresince kendisine destek veren partililere teşekkür eden MHP İl Başkanı Temel Özdemir Özelgül, "Bu görevimizi yeni seçilen başkanımıza devredeceğiz. MHP'nin yeniden iktidara gelmesi için güçlenmesi için elimizden geleni yapacağız. Bizlere yapmış olduğumuz görevde destek veren herkese teşekkür ederim." dedi.

Olağan kongrede Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan MHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Lütfü Türkkan da 4+4+4 eğitim sisteminde seçmeli ders olarak kabul edilen Kur'an-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatını anlatan derslerin MHP'nin verdiği önerge ile gündeme geldiğini ve kabul edildiğini söyledi.

Prof. Türkkan, 28 Şubat süreci ile gündemi meşgul eden konular, Suriye meselesi ve ekonomik gelişmelere bağlı olarak yapılan zamlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Hükümetin dış politikasını eleştiren Türkkan, "Ülkenin MHP'ye ihtiyacı vardır. Erzincan'ın MHP'ye ihtiyacı vardır. 10 yılda Erzincan hiçbir gelişme kat etmemiştir. Erzincan'a yatırım yapılmalıdır. Fabrikalar kurulmalıdır. İstanbul'da ki Erzincan lobisi buraya taşınmalıdır. Erzincan, MHP'nin iktidarı ile daha da gelişecektir." şeklinde konuştu.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, MHP il başkan adaylarının konuşmasına geçildi. Önce kürsüye gelen MHP il başkan adayı İlhan Gülırmak, "Bugün Türk siyaset hayatında, milli devlet, güçlü iktidar sloganı ile millet vicdanında kabul gören, aynı zamanda ülkemiz meselelerini iyi okuyarak, milletimize hizmet noktasında sağlıklı fikirler üreten MHP'nin 10. il kongresinin hayırlı olmasını diliyorum. Sevdalarımızı birleştirmeye geldiğimizi her vesilede haykırarak söyledim. Bundan sonra da hep söylemeye devam edeceğiz. Yüreğiniz rahat, başınız dik olsun. İdealleri ve inançları bir olanlar, iman ve ihlasları tam olanlar, şunu unutmayınız ki arkanızda yandaşlar ve çıkarcılar olmayacak. Bölücüler ve ihanet ehilleri bize sıcak bakmayacak. Rantçılar ve hortumcular bizimle hiç olmadı ve olmayacak." dedi.

Delegelere kendini tanıtarak konuşmasına başlayan MHP il başkan adayı Hamdi Karakaya ise seçimin MHP teşkilatına hayırlı olmasını diledi. Hayat felsefesinin; Türk milliyetçiliği olduğunu belirten Karakaya, "Bu hayat felsefemi, hayatımın bütün alanında gösterdim ve bundan sonra da göstereceğim." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, 599 delegesi bulunan MHP'de il başkanlığı seçimine geçildi. 476 delegenin oy kullandığı MHP 10. İl Kongresinde delegelerin 245 Oyunu alan İlhan Gülırmak ve yönetimi MHP Başkanlığına getirildi. Hamdi Karakaya ise 227 oyda kaldı.