Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkan Adayı Burak Özmen yazılı bir açıklama yaparak aday olduğunu ifade etti. Burak Özmen yaptığı yazılı açıklamada "Demokratik sistemde egemenliğin yegâne sahibinin millet olduğuna, siyasi iktidarların meşruiyet kaynağının milli iradeye dayandığına inanan bir kardeşiniz olarak demokratik sistemin en önemli organlarından biri olan siyasi partilerin meşruiyet kaynaklarından birinin de "Delege İradesi" olduğunu düşünüyorum. Parti yönetimlerinin teşekkülünde ve karar alma süreçlerinde müracaat edeceğimiz tek mercii üyelerimiz ve delegelerimizdir. Delege iradesine ipotek koyan, sınırlayan, vesayet altına almaya çalışan yapılar bizce meşru değildir.

Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan 11. Olağan Kongresi öncesinde partimizin hafızası olan büyüklerimiz, geçmiş dönemlerde parti ve ocak teşkilatlarımızda görev yapan ağabeylerimiz, Kadın kollarından değerli hanımefendiler, üyelerimiz ve genç ülküdaşlarımızla yapmış olduğumuz istişareler neticesinde, partimizin 2023 Lider Ülke Türkiye vizyonun da genç kadroları oluşturmak ve Erzincan’ ı tekrar Milliyetçi Hareket Partisinin kalesi haline getirmek için, güçlü bir yönetim kadrosu ile 3 Ocak 2015 Cumartesi günü yapılacak olan Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan 11. Olağan Kongresinde Merkez İlçe Başkanlığına aday olmuş bulunmaktayım.

Milliyetçi Hareket Partisi' nin Erzincan' da yaşamış olduğu sıkıntılarına çözüm yolları üreterek, bizdeki aşk ve heyecanla Erzincan' a Milliyetçi Hareket Partisi' nin mührünü vurmak için adayız. Kimsenin güdümünde kalmadan, kulağımızı ülkücü harekete ve Erzincan’ a vermek için adayız. Genç ve dinamik ekibimizle beraber, uzun soluklu bir mücadele için yola çıktık.
Erzincan’ dan başlayarak "LİDER ÜLKE TÜRKİYE" hedefine yürümeye kararlı olan tüm dava arkadaşlarımızı ve Erzincan’ da yaşayan herkesi bizzat varlıkları, fikirleri ve duaları ile hareketimize katılmaya ve katkıda bulunmaya davet ediyoruz.
Kazananı kaybedeni bulunmayan bu bayrak yarışında, daha iyi daha güzel olma konusunda yarıştığımız aday olan diğer ağabeylerimize de başarılar diliyor ve Kongrenin partimiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum"dedi.