Can Erzincan TV-Can Erzincan Gazetesi ve  Kanal 24 Tv Yönetim Kurulu Başkanı  Eğitimci Recep Aktaş 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri öncesi Milliyetçi Hareket Partisi’nden Erzincan Milletvekili aday adaylığını açıkladı. Müracaatın son günü olan 18 Mart 2015 tarihinde MHP Genel Merkezi’ne müracaatını yapan Recep Aktaş Aday adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu;

         Kıymetli hemşerilerim öncelikle 7 Haziran da yapılacak olan Milletvekili seçimlerinin ülkemize hayırlı olmasını diliyor her kesi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Bir Erzincan sevdalısı olduğumu sanırım hepiniz biliyorsunuz. Bu sevda lafla değil, yapmış olduğum çalışmalarım ve becerimle ortadır.

          İlk ve Orta Öğretimimi Refahiye de Öğretmen Okulu ve Eğitim Enstitisü nü Erzincan da okuyarak 1980 yılında Sivas Eğitim Enstitüsü’ nde tamamladığım eğitimimin ardından çok severek başladığım öğretmenlik mesleğinden 1989 yerel seçimlerinde Refahiye den Belediye Başkanlığı İçin, o zaman ki ismi MÇP olan Milliyetçi Çalışma Partisi nden aday olmak için ayrıldım.

          Bir süre ticaretle uğraştım.1990 yılında çok sevdiğim Erzincan’ıma katkı olması için Erzincan Maden Suyunu Pazarlamak üzere İstanbul a yerleştim. Depreme kadar tanıtımı ve pazarlamasını yaptığımız maden suyunun depremde kayıp olması şişe ve kasa kayıpları neticesinde bu işi sonlandırarak öğretmenlik mesleğime geri döndüm. Fakat, Erzincan sevdam beni rahat bırakmadı. 2001 Yılında öğretmen olmama rağmen eşim ve kızımın adına "Can Erzincan" isimli gazete çıkarmaya başladım. İsmi yerel olan ve tüm Türkiye genelinde gazete bayilerinde satılan ulusal bir gazete haline getirdiğim gazetem ile bir ilke imza attım.

          On yıl aralıksız yayınlanan gazeteyi internetin yaygınlaşması neticesinde düşen satışlar sonucu 2011 yılında gazetenin dağıtımını durdurarak internet üzerinden devam etmeye bu arada 2009 yılında başladığım "Can Erzincan" adlı televizyon Programını sürdürmeye karar verdim.

           Altı yıl aralıksız önce Doğu TV de daha sonra Tempo TV de devam ettiğim televizyon programıma 2013 yılında kendi kanalımız olan "Can Erzincan TV" açarak devam etmekteyim.

          Can Erzincan TV. Erzincan’ımızın dünyaya açılan tek kapısı. Çoklarının kurmayı hayal edip başaramadığı cesaret edemediği büyük bir olay. İşadamlarımızdan, bürokratlarımızdan destek alacağımı düşünerek tek başına başladığım bu yolda yanlız kaldım< çok sıkıntılar çektim ama yılmadım. Allah’ın izni ve yardımıyla başardım. Yetmedi "Kanal 24" diye ikinci bir kanal daha açtım. Her iki kanalımızda yayında ve başarılı bir şekilde yayınlarını sürdürmekte, 24 saat Erzincan ı tüm dünyaya tanıtmaktadır.  

          Bu büyük işleri tek başına başarma ve yürütme cesareti gösteren kendimi sizlere tanıtırken "çok mu fazla kendimi övüyorum diye" birazda çekiniyorum doğrusu.
          Siyaseti aslında sevmem. Milletvekili olmayı hiç düşünmedim. Ülkeme daha çok faydalı olabilmek için düşündüğüm projeleri hayata geçirmek için siyasetin içinde olmak gerektiği inancım her zaman vardı.  Her seçimde "keşke bende aday olsaydım" derdim, ama hiç bir çabamda olmazdı. Bu sefer kafamda düşündüğüm projeleri uygulayacak zamanın yaş olarak geçmekte olduğunu fark edere,k faydalı işler yapmanın da bir yaşı olduğunu, bu seçimde şansımı denemek amacıyla zor işleri başarmayı seven ve inancım gereği, doğru bildiğim işlerde kendimde bulduğum cesaretimi ortaya koyarak aday adayı olmaya karar verdim.

          İlk sıradan adaylığım nasip olur kesinleşirse karşımda çok sevdiğim hemşerilerim ve arkadaşlarım var onlarla yarışmak nasıl olur bilemem ama ne olur bir birimize hoş görü ile bakalım.

           Can Erzincan’ımızı temsilen bu ülke için hangimiz hayırlı olacaksa o kazansın diyor, hepinizi tekrar sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.