Türkiye Gençlik Vakfı Erzincan İl Başkanlığı tarafından her hafta düzenlenecek olan “Tecrübe Paylaşım Günleri” etkinliğinin ilki AK Parti Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram’ın katılmasıyla gerçekleşti.Yaklaşık 40 gencin katıldığı programda Milletvekili Av. Serkan Bayram gençlerin ülkenin geleceğini teçhil edeceğini ve bu yüzdende çok önemli bir yerde olduklarına vurgu yaparak tecrübelerini gençlere anlattı.

 
Programda ilk olarak konuşan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Erzincan İl Başkanı Emre Özkan “Türkiye Gençlik Vakfı Erzincan İl Başkanlığı olarak Tecrübe Paylaşım Günleri etkinliğimize start vermiş olduk. Bu etkinliğinin ilkini burada bunan gençlerle beraber ilk kez paylaşıyoruz” diyerek Tecrübe Paylaşımı Günleri etkinliğinin ilkine katılan Milletvekili Av. Serkan Bayram’a ve katılan gençlere teşekkürlerini sundu.

 Emre Özkan açıklamasında; “Milletvekilimiz, ağabeyimiz Serkan Bey’le beraber Türkiye Gençlik Vakfı Erzincan İl Başkanlığı olarak Tecrübe Paylaşım Günleri etkinliğimize start vermiş olduk. Bu etkinliğinin ilkini burada bunan gençlerle beraber ilk kez paylaşıyoruz. Bizim burada Osmanlıca, Arapça, Fıkıh ve İlim derslerimiz olacak. Bunların ardından da okullar başladığında İngilizce kurslarımıza başlayacağız ve bu kurslarımızın tamamı ücretsizdir. Gençlerin tüm ihtiyaçlarını bizler karşılıyoruz burada, yeter ki yeni bir neslin iyi bir gençliği yetişsin, yeter ki ılımlı bir gençlik yetişsin. Bizde elimizden geldiği kadar böyle bir ortam oluşturduk. Milletvekilimiz vakfı en iyi bilenlerden birisidir. Çıktığımız bu kutlu yolda gençlik varsa bende varım diyip sonuna kadar yanımızda oldu. Milletvekilimiz her zaman bizim yanımızdaydı ve dört dörtlük bir mekan olsun, Erzincan’ın gençleri kötü işlere bulaşmasın dedi. Cumhurbaşkanımızın bizlere zaten kesin bir talimatı var. Bizlere güzel ve yeni bir gençlik yetiştirin dedi. Gaziantep’te Gençlik Şöleni adı altında bir araya geldik ve orada gördük ki kendi neslini unutmayan, yenilikçi yeni bir nesil gençlik kurulmuş. Bununla ilgili de Milletvekilimize teşekkürlerimi sunuyorum. Tecrübe Paylaşımı Günleri etkinliğimize geldiği içinde kendisine ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

 Ardından konuşan AK Parti Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram ise “Biz gençlerimize sahip çıkmakla mükellefiz. Hedeflerimiz olmalı, ideallerimiz olmalı, azmimiz olmalı ve bizler bunu başarmak zorundayız” diyerek TÜGVA’nın Erzincan’ımıza çok değer katacağını biliyorum. Burada emeği geçen herkese, yöneticilerimize, başkanımıza da şimdiden teşekkür ediyorum” diye konuştu ve ekledi.

 AK Parti Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram ise açıklamasında; “Emre kardeşimiz bu TÜGVA’nın Türkiye çapında yapılanması noktasında kendisiyle görüşmüştük. Bizlere de sorulduğunda Emre kardeşim bu işi çok iyi yapar ve yanındayız ve Başkan olduktan sonra da yanında olacağımız TÜGVA’nın genel merkezine ilettik. Şimdi malumunuz bir TÜRGEV’imiz var ve yurtlarla, okullarla çok kapsamlı bir noktaya geldi. Artık ülkemizin çoğu yerinde yurt sorunu bitti gibi bir vaziyet aldı. TÜGVA’da bu işin gençlik hareketi ve daha çok erkek ağırlıklı bir harekettir. Biz gençlerimize sahip çıkmakla mükellefiz. Sayın kurucu Genel Başkanımız bu davamızın lideri ve şu anki Cumhurbaşkanımız Gaziantep’teki konuşmasında ecdadına sahip çıkan, ilimle, irfanla bürünmüş gelecek bir neslin olduğuna vurgu yapıyor. Hedeflerimiz olmalı, ideallerimiz olmalı, azmimiz olmalı ve bizler bunu başarmak zorundayız. Şahsen TÜGVA’nın Erzincan’ımıza çok değer katacağını biliyorum. Burada emeği geçen herkese, yöneticilerimize, başkanımıza da şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kardeşiniz ve bir ağabeyiniz olarak her türlü destek için yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Biz bu yola çıkarken kardeşlik hukuku içersinde birbirimize destek olarak yol gideceğiz. Buda siyasetin başka bir ayağıdır. Ama hepsinin ortak amacı, hedefi iyi bir nesil yetiştirmektir. Siyasetinde amacı budur. Bizler iyi bir gençliğimiz olsun diye mücadele ediyoruz. Cumhurbaşkanımız en az 3 çocuk istiyor, çünkü 2050 yılından sonra şu anki periyoda göre nüfusumuz tersine dönmeye başlayacak. Bu yüzden de 2050’den sonraki süreç için bir artış sağlıyoruz. Avrupa’yı görüyorsunuz yaşlı bir nüfusu var ve bu çırpınışları da buna tecahüldür. Ama bizin genç, dinamik, geçmişine bağlı, geleceğine çok özenli bir şekilde bakan, hedefi olan ve istikbale yürüyen bir neslin sahibiyiz. Burada verilecek Osmanlıca kursu, İngilizce kurs, Kuran’ı Kerim dersleri ve diğer dersler bizim gençlerimiz için çok önemlidir. Bizim gençlerimizin bütün hem bu dünya ilmini hem de ahiret ilmini iyi öğrenmesi gerekiyor. O yüzden de TÜGVA önemli bir yerdir. Hep beraber bu kuruma sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.