AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle,3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla yaptığı açıklamada "Bir Dünya Engelliler Gününü daha idrak ediyoruz. Bu haftalarda engelilerle gündeme gelen konuları yılın bütün günlerine yayılması her zaman birinci önceliğimiz olmuştur.

Engelli ve özürlü vatandaşlarımızın rehabilite edilerek topluma kazandırılması adına yapılan çalışmalar, son zamanlarda büyük oranlarda arttı. Burada Sosyal Devlet olarak görev ve sorumluluklar vardır ve Engellilerin sahsında bu sorumluluklar yerine getirilmelidir.Çünkü,Ülkemizin nüfusunun %12.29’u Engelli olduğu düşünülürse bunun önemi bir kez daha kendini göstermektedir.

Engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sorunlar sadece kendilerinin değil, Ailelerinin, çevrelerinin, kısaca tüm insanların ortak sorunu olarak değerlendirildiğinde problemlerin çözümünün ne kadar elzem olduğu da ortaya çıkmaktadır.

Unutulmamalıdır ki zihniyetimizde ki engelleri , bakış açımızdaki pürüzleri ortadan kaldırmadıkça hiçbir kural, hiçbir yasa engellilerin yaşadıkları zorlukları tam olarak gideremez.

Engelli vatandaşımızın hak ettikleri hayat şartlarına kavuşturulması, hem sosyal devlet anlayışımızın , hem de vicdani sorumluluğumuzun gereğidir.

Bu bağlamda bütün insanlarımıza olduğu gibi, engelli kardeşlerimize de daha güzel, daha yaşamaya değer bir Türkiye sunmanın gayreti içerisindeyiz."dedi