7 Haziran'da yapılacak genel seçimde milletvekili adayı olabilmek için AK Parti Erzincan  İl Başkanlığı'na gelerek evraklarını teslim eden, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Aydın , AK Parti'nin hizmet odaklı icraat partisi olduğunu, kendisinin de insanlara dokunup hizmet etmek istediğini belirtti.
AK Parti Erzincan  İl Başkanı Orhan Bulut  ise, 2015 milletvekilliği seçimleri için resmi aday adaylığı başvurusunu almak için toplandıklarını belirterek, "Bu sürecin başta aday adaylığımızın şahsına, ailelerine, ilimize, milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu. Yapılan müracaat sırasında il başkanının yanı sıra AK Parti Merkez İlçe Başkanı Tuna Güneş , Seçim İşleri'nden sorumlu AK Parti İl Başkan Yardımcısı Eser Yusuf Yarar ve çok sayıda partili katıldı.

 AK Parti   Erzincan  İl Başkanlığında başvuru dilekçesini  AK Parti Erzincan  İl Başkanı Orhan Bulut'a  teslim eden Aydın, "Cumhurbaşkanımızın vizyonu, başbakanımızın yeni Türkiye hedefleri çerçevesinde 2015 yılında yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak amacı ile şuan teşkilata gelmiş bulunmaktayız. 7 Haziran seçimlerin tarihi bir seçimdir. AK Parti olarak 10. seçim zaferimize imza atacağız. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu liderliğinde sandıkları patlatacağız. Milletimize güveniyoruz. Erzincan'da  rekor oyla yeniden birinci parti olacağımıza yürekten inanıyorum. Erzincan  AK Parti'ye her zaman verdiği desteği bu seçimde de verecektir. Hemşehrilerimize inanıyor ve güveniyoruz .Birçok yeniliği ve değişikliği getiren AK Parti bu değişimi 2015'deki genel seçimlerden sonrada devam ettireceğini tüm kalbimle inanıyorum. 2015 seçimleri Türkiye de üç önemli unsurun başlangıcını yapacağını ve bunun devamını sağlayacağını düşünüyorum. Bunlardan birincisi Türkiye'nin gerçek manada milleti tarafından ve onun vekilleri tarafından daha sonra referandum gerekirse milletin onayı ile olacak sivil bir anayasa. İkincisi Cumhurbaşkanımızın başkanlığında başlattığı ve devam eden en önemli sorunları arasında yer alan çözüm süreci ve devamı olacak. 3 hedef de paralel yapı ile mücadele olacaktır. Bu anlamda 2015 seçimleri Türkiye'nin en önemli virajlarından biri olacak."dedi
Bundan sonra ilçe ziyaretleri yapacağını, vatandaşlarla, teşkilat mensuplarıyla bir araya geleceğini dile getiren Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yard.Doç.Dr. Oğuzhan Aydın   son olarak "Hedef illaki aday olmak, illaki milletvekili olmak mıdır? Ben her sürecin bir katkısının olacağına inanıyorum. Aday adaylığı sürecinde de muhatap olduğumuz insanlara faydamız olsun istiyoruz. Her dokunduğumuz yere bir iz bırakacak ve iz alacak şekilde yol alacağız. Hakkımızda hayırlısı olsun. 2015 seçimlerinde hizmet edecek başta İl  Başkanımız Orhan Bulut  ve ekibine, onlarla birlikte hareket edecek ilçe Başkanımız Tuna Güneş'e, Kadın Kolları Başkanımız Samime Özker'e, Gençlik Kolları Başkanı  ve tüm  teşkilatlarımıza Allah yardımcıları olmasını diliyorum" dedi." diye konuştu.
Başvurusu yapan Aydın, kendisinden sonra aday adaylık başvurusu yapacaklara da başarılar diledi.