Gerçekleşen basın toplatısında Erzincan için ideal düşüncelerini açıklayan AK Parti Erzincan Milletvekili Aday Adayı Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Aydın, şehrin inanç ve tarih turizmine açık olduğunu ancak en büyük eksikliğin tanıtım olduğunu belirtti.

Hem Erzincan’ımızın Hem De Ülkemizin Birçok Sorunlarını Ele Alacağız

AK Parti Erzincan Milletvekili Aday Adayı Yrd. Doç. Dr. Aydın yaptığı basın açıklamasında; “Mensubu olduğum Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 2007 beri Erzincan’dan üyesi olarak AK Partinin bütün kongrelerinde bütün yapmış olduğu faaliyetlerde yer aldık. AK Parti ili her yönüyle kendimizle bağdaşan ülkemize hizmet eden memleketimize hizmet eden Erzincan’a hizmet eden düşüncelerimizin ve duygularımızın partisi olması hasebiyle bizde o partiden bugün şehrimizden Erzincan’dan geçen Cumartesi gelerek dilekçemizi verdik. AK Parti Erzincan Milletvekili Aday Adayı olduk. Cenabı Allah bize önce adaylık daha sonra da Milletvekilliği nasip ederse hem Erzincan’ımızın hem de ülkemizin birçok sorunlarını ele alacağız.

Erzincan’ı İnanç Turizmde Ve Tarihi Turizmde Önemli Bir Kavşak Noktasına Getireceğim

Özellikle şehrimizin birçok gördüğüm eksiklikleri var. Birçok bakanımız vekilimiz il başkanlarımız belediye başkanlarımız tarihinde Erzincan’a muhakkak çok büyük yatırım yaptılar. Ben hepsine bütün siyasetçilerimize özellikle buradan sizler aracılığıyla gönülden muhabbetlerimi ve şükranlarımı arz ediyorum. Yalnız Erzincan’da Cenabı Hak bize nasip ederse Erzincan’ı inanç turizmde ve tarihi turizmde önemli bir kavşak noktasına getireceğim. Ankara’da nasıl Hacı Bayram inanç turizmin cazibe noktasıysa, Konya’da Mevlana nasıl inanç turizmin cazibe noktasıysa Erzincan’da da 15. yüzyılda yaşayan Şeyh Muhammed Erzincani, Terzibaba, Piri Sami, Şeyh Muhammed Beşir, Dede Paşa, Abdurrahimi Reyhan, Abdurrahman Efendi, Kiri Hoca, Leblebici Baba ve aşıklık aleminde hak aşıklığı aleminde Sıblıslı Salih, Hafızı Şerif, Davut Suari, Aşık İsmail Daimi, Müslüm Kumrul Seyrani ve Ali Ekber Çiçekle inancın ve mananın bütünleştiği bir önemli turizm potansiyel noktasına taşıyor.

Ama bunun tek bir eksiği var kent tanıtım eksiği var. Bizim hedeflerimizin başında Erzincan’ı inanç turizmi noktasında bir kavşak haline getirmektir” diyerek Erzincan’ın Tarih Turizminde de aktif rol alması için çalışacağını belirtti.